Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Randwijk, auto over de kop
Publicatiedatum: 03-01-2003

Een 25-jarige automobilist uit Randwijk en zijn 25-jarige passagier uit Andelst raakten op donderdagmiddag 2 januari gewond toen hun auto op de Nijburgsestraat in Randwijk over de kop sloeg. De bestuurder reed over de Nijburgsestraat, komende uit de richting van Randwijk, toen zijn auto in een bocht in de slip raakte. De auto draaide 180 graden, raakte een verkeersgeleider en sloeg een tweetal keren over de kop. De auto kwam tenslotte, via enkele tuinen en een muur, in de tuin van een huis tot stilstand. Aangezien gevreesd werd voor rug- en nekletsel heeft de brandweer en het ambulancepersoneel de beide mannen eerst gestabiliseerd alvorens hen uit het voertuig te halen. De bestuurder werd overgebracht naar het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem, waar bleek dat hij een gebroken schouderblad had. Zijn passagier werd naar het St. Radboud ziekenhuis in Nijmegen vervoerd. Hij liep bij het ongeval een gebroken rugwervel op. De tuinen, hekwerken en woning waarin en waartegen de auto terechtkwam liepen schade op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Wageningen, man aangehouden na mishandeling en vernieling Publicatiedatum: 03-01-2003

De politie heeft vrijdagochtend een 42-jarige Wageninger aangehouden in een woning aan de Van de Waalsstraat in zijn woonplaats op verdenking van mishandeling van de 38-jarige bewoonster. De man wordt er tevens van verdacht enkele vernielingen te hebben aangericht. Buurtbewoners meldden omstreeks vijf uur aanvankelijk geluidsoverlast. Toen de agenten poolshoogte gingen nemen troffen zij een vernielde voordeur aan. Kort hierop verscheen de bewoonster aan de deur, die verklaarde zojuist te zijn mishandeld. Zij had enkele verwondingen in het gezicht. In de woning werd de verdachte aangetroffen en aangehouden. De oorzaak van de vernielingen en de mishandeling wordt door de politie onderzocht. De verdachte werd ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk, bewoners ongedeerd bij woningbrand
Publicatiedatum: 03-01-2003

De bewoners van een huis aan de Raadhuisstraat in Nijkerk zijn afgelopen nacht met de schrik vrij gekomen na een uitslaande brand. Omstreeks vijf uur werden brandweer en politie gealarmeerd voor een woningbrand aan de Raadhuisstraat in Nijkerk. De bewoners waren het huis al uitgevlucht bij de komst van de politie. Zij hadden de huisdieren ook in veiligheid gebracht. De brandweer heeft geblust maar kon niet voorkomen dat de woning geheel uitbrandde. Als oorzaak van de brand wordt kortsluiting vermoed.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede, `balletjes-pistool' aangetroffen bij verkeerscontrole Publicatiedatum: 03-01-2003

Surveillerende agenten stuitten donderdagnacht bij een routinecontrole op de Hofbeeklaan in Ede op een zogenoemd `balletjes-pistool'. Omstreeks kwart over een zagen de agenten een automobilist over de Hofbeeklaan rijden terwijl die binnen de bebouwde kom mistverlichting voerde. Terwijl de bestuurder na een stopteken in het handschoenenkastje van zijn auto naar zijn papieren zocht zagen de agenten daar pistool in liggen. Het bleek een zogenoemd `balletjes-pistool' te zijn, een kunststof namaak pistool dat zeer natuurgetrouwe gelijkenis vertoond met een echt vuurwapen en daarom voor bedreiging is geschikt. Met een dergelijk wapen kunnen kleine kunststof balletjes worden verschoten. Het wapen werd in beslag genomen. Tegen de 20-jarige bestuurder uit Ede wordt proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede, dieselolie vrijgekomen bij aanrijding
Publicatiedatum: 03-01-2003

De brandweer en een reinigingsdienst zijn donderdagavond op de Galvanisstraat in Ede in de weer geweest met het wegpompen van een grote hoeveelheid dieselolie die vrijkwam bij een aanrijding tussen een vrachtautocombinatie en een personenauto. Bij de aanrijding scheurde de brandstoftank van de vrachtauto, die kort tevoren was afgetankt met 900 liter dieselolie. Door snel ingrijpen van de brandweer kon voorkomen worden dat de dieselolie in het riool terecht kwam.
Omstreeks zeven uur 's avonds reed een trekker met oplegger, bestuurd door een 35-jarige man uit het Duitse Spelle, op de Galvanisraat linksaf een inrit van een bedrijf in. Daarbij verleende hij geen voorrang aan een uit tegenovergestelde richting naderende auto, bestuurd door een 44-jarige Edenaar. In de daarop volgende aanrijding scheurde de brandstoftank van de vrachtauto en raakte de personenauto beschadigd. Een 14-jarige passagier van de personenauto raakte licht gewond, maar kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. Hij bleek een gekneusd borstbeen te hebben opgelopen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen, politie zoekt getuigen brand Tarthorst Publicatiedatum: 03-01-2003

De politie in Wageningen is op zoek naar getuigen van de brand in het winkelcentrum Tarthorst. Hardnekkige geruchten over een eventuele brandstichting blijven aanhouden. De politie zet haar onderzoek dan ook voort, omdat de oorzaak van de brand nog niet vast staat.

Vuurwerk zou een oorzaak kunnen zijn, maar ondermeer uit de verklaring van de eerder deze week aangehouden Wageningse en diverse getuigen, blijkt niet onomstotelijk vastgesteld te kunnen worden dat dit ook feitelijk de oorzaak is. Uit de verschillende verklaringen wordt inmiddels wel duidelijk dat de brand is begonnen achter een ijzeren hekwerk tussen de groentehandel en de C1000. Deze ruimte werd gebruikt voor de opslag van allerhande materialen.

Getuigen
De politie kan en wil op dit moment dus nog geen punt achter haar onderzoek zetten. Sterker nog, er is dringend behoefte aan informatie van getuigen. Mensen die iets gezien hebben wat met de oorzaak van de brand te maken zou kunnen hebben of die iets gehoord of gezien hebben worden dringend verzocht contact met de politie op te nemen op telefoonnummer 0900 - 8844. Ook als getuigen van mening zijn dat hun informatie wellicht onbelangrijk is, hoort de politie toch graag van hen wat er zo onbelangrijk is. Alle informatie over de brand in het winkelcentrum is van harte welkom.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden
District West-Veluwe Vallei
Harry Munniksma
0318 - 688221