Gemeente Breukelen


De heer Boer nieuwe ereburger van Breukelen

Donderdagavond 2 januari 2003 werd Cornelis Boer benoemd tot ereburger van Breukelen. Tijdens de nieuwjaarsreceptie ontving hij uit handen van burgemeester Dales de oorkonde en bijbehorende zilveren erepenning.

De heer Boer verdient deze onderscheiding vanwege zijn inzet voor de belangen van inwoners van onze gemeente, met name binnen de kern Kockengen.

Met de toekenning van het ereburgerschap wil het gemeentebestuur zijn waardering zichtbaar maken voor mensen die zich belangeloos gedurende vele jaren bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de lokale samenleving van Breukelen.
de heer Boer - ereburger

Nadat de Breukelse raad in 1992 het ereburgerschap instelde, werd deze titel aan in totaal vier mensen toegekend, waaronder dus 2 januari aan de heer Boer. In totaal telt Breukelen op dit moment 5 ereburgers. Als zelfstandige gemeente telde Kockengen namelijk zeven ereburgers. Zij kwamen na de samenvoeging op de lijst van de gemeente Breukelen. Van deze mensen zijn er nog twee in leven.

Cornelis Boer, geboren 7 januari 1943 in Langerak, woont in Kockengen. Bestuurlijk actief (hij was voorzitter van het bestuur van Woonzorgcentrum Overdorp en penningmeester van bestuur School met de Bijbel en is bestuurslid Stichting vrienden Overdorp en ouderling Nederlands Gereformeerde Gemeente) en sociaal bewogen. De gemeenschap in Kockengen doet nooit vergeefs een beroep op hem. Als directeur van de Rabobank steunde hij mensen in de vorm van goede financiële adviezen, bood hij hen een luisterend oor en had bij de verdeling van sponsorgelden van de bank oog voor de belangen van het lokale verenigingsleven. Na zijn pensionering is de heer Boer zich meer gaan richten op het vrijwilligerswerk, onder meer op muzikaal gebied. Zo is er het Cor Boer Solistenconcours voor jonge muzikanten.