Politie Gelderland-Midden

Nijkerk, verkeerscontroles
Publicatiedatum: 03-01-2003

Bij een tweetal verkeerscontroles in Nijkerk werden donderdagavond 21 bestuurders bekeurd voor diverse feiten. Op de Barneveldseweg controleerde het verkeershandhavingsteam van de politie tussen zeven en half tien op snelheid, alcoholgebruik en de helmplicht. Onder 150 passanten werden er 11 bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid. Een bestuurder kreeg proces-verbaal voor het rijden onder invloed (530 ug/l, of 1,22 promille), en een bromfietser werd bekeurd voor het niet dragen van de helm.
Tussen tien en een uur 's nachts werden nog eens twee bestuurders bekeurd voor het rijden onder invloed. De resultaten van de ademanalyse bedroegen 305 en 410 ug/l (ongeveer 0,69 en 0,94 promille). Dit gebeurde bij een controle op de Van Middachtenstraat in Nijkerk. Op verschillende plaatsen in Nijkerk werden 6 bestuurders bekeurd voor het rijden zonder autogordel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede, verdachte inbreker opgepakt
Publicatiedatum: 03-01-2003

De politie heeft donderdagnacht een 20-jarige man uit Ede aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak in een winkel aan de Doornlaan in zijn woonplaats. Omstreeks kwart voor een die nacht hoorden getuigen glasgerinkel bij een van de winkels aan de Doornlaan en waarschuwden de politie. De getuigen hadden twee jongens op een bromfiets zien wegrijden. Bij een onderzoek in de omgeving zagen agenten twee knapen op een bromfiets rijden die aan het opgegeven signalement voldeden. Na een korte achtervolging kon de 20-jarige verdachte worden aangehouden op de Willem Marislaan. Een tweede verdachte wist te ontkomen. De bromfiets, die door de verdachte werd achtergelaten, bleek eerder in december 2002 vanaf de Brouwerstraat in Ede te zijn ontvreemd en werd in beslag genomen. Bij de achtervolging door de politie had het verdachte tweetal een kluis laten vallen die eveneens van diefstal afkomstig bleek.
Op de Grotestraat in Ede werd later op de nacht gemeld dat er eveneens was ingebroken in een winkel, waarbij getracht was een kluis open te breken. Ook bij deze inbraak was door getuigen een aantal verdachte personen gezien op een bromfiets. De politie onderzoekt of er verbanden bestaan tussen deze inbraak en die op de Doornlaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---