Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 3-01-2003 Persbericht district Heerlen
Vrijdag 3 januari 2003

Heerlen Aanhoudingen

Op donderdagavond omstreeks 22.00 uur controleerde de politie in de Geleenstraat in Heerlen een voertuig dat op een invalidenparkeerplaats stond. De auto bleek op 1 januari in Maastricht gestolen te zijn. Een man die op de bijrijderstoel van de auto slapend werd aangetroffen werd aangehouden. Het is een 31 jarige man uit Maastricht. Volgens getuigen zou ook nog een andere man in het voertuig hebben gezeten. Aan de hand van het verstrekte signalement werd deze verdachte later op de Bongerd aangetroffen. Hij sloeg op de vlucht toen de agenten hem meedeelden dat hij werd aangehouden. De man, een 30 jarige Maastrichtenaar, werd na een korte achtervolging in de kraag gevat. Bij zijn aanhouding pleegde hij dermate veel verzet dat de agenten genoodzaakt werden pepperspray te gebruiken. Na zijn aanhouding werd hij overgebracht naar het hoofdbureau.

Het tweetal werd voor verder onderzoek ingesloten.

Merkelbeek Alcohol en verkeer

Door agenten werd op vrijdagochtend, omstreeks 1.30 uur, gezien dat een bestuurder van een personenauto in Mgr. Mannensstraat in Merkelbeek een vluchtheuvel aan de linkerzijde passeerde. Hierop werd de man gecontroleerd. Hij bleek alcohol te hebben genuttigd. Uit de ademanalyse bleek een promillage van 1.1 0/00. Tegen de man werd proces verbaal opgemaakt.

Heerlen Aanhouding

Op donderdagmiddag, omstreeks 12.00 uur werd in de Gasthuisstraat in Heerlen een 26 jarige inwoner van Heerlen aangehouden. De man, die stevig gedronken had beledigde en bedreigde personeel van een zaak. Door de politie werd de man uit de zaak verwijderd. Vervolgens beledigde hij de agenten. De man werd aangehouden en overgebracht naar het hoofdbureau waar hij ter ontnuchtering werd ingesloten.