Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 3-01-2003
1e persbericht van vrijdag 3 januari 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden na wilde autorit
Een man van 47 uit Eindhoven is donderdagmiddag rond 16.00 uur aangehouden na een achtervolging door een deel van het stadsdeel Gestel. Surveillerende agenten hadden het vermoeden dat de man in een gestolen auto reed, en gaven hem op de Bennekelstraat een stopteken. Dat negeerde hij, en hij ging er met hoge snelheid vandoor. Op het Franz Léharplein reed hij op de verkeerde weghelft, en reed daar bijna een voetganger aan. Iets verder, op de Glinkastraat, raakte hij bijna weer een overstekende voetganger. De achtervolging ging ondertussen door, waarbij snelheden van bijna 90 kilometer per uur werden gehaald. Na een kleine tien minuten stopte de verdachte op de Bartoklaan, waarna hij er te voet vandoor ging. Op het Messiaenpark kon hij worden aangehouden. De auto bleek inderdaad gestolen te zijn. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. De politie is op zoek naar de twee mensen die bijna door de verdachte zijn aangereden.

Eindhoven: Fietsendieven opgepakt
Twee jongens uit Eindhoven (15 en 16 jaar oud) zijn donderdagmiddag rond 17.30 uur aangehouden omdat ze ieder een fiets zouden hebben gestolen. De jongens liepen op de Prof. Dr. Dorgelolaan met ieder een damesfiets bij zich, waarvan ze de achterkant moesten optillen omdat het rijwiel nog op slot zat. Ze zijn aangehouden en na verhoor op het bureau heengezonden.

Eindhoven: Man aangehouden voor mishandelen kinderen Een man van 48 uit Eindhoven is donderdagavond rond 20.00 uur in zijn woning aan de Kempensebaan aangehouden omdat hij zijn kinderen mishandeld zou hebben. Het zoontje van 13 werd door de man bij zijn nek gepakt waarna hij twee keer op zijn gezicht werd geslagen. Het dochtertje van 10 werd door de verdachte bij haar keel gegrepen. De man is aangehouden en zit nog vast voor nader onderzoek. De aanleiding voor de mishandeling is nog onbekend.

Eindhoven: Identiteit overleden man bekend
Vrijdagmorgen is de identiteit van de op oudjaarsdag overleden man bekend geworden. Het is een 79-jarige Eindhovenaar die alleen woont in het stadsdeel Woensel. Een buurman las vrijdagmorgen het krantenbericht, en hij herkende in het signalement zijn buurman. Hij waarschuwde de politie en zo werd de identiteit snel vastgesteld.

Eindhoven: Auto weg na inbraak
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een woning aan het Siciliëpad. De voordeur is mogelijk via de brievenbus opengemaakt. Uit de woning verdwenen geld (ongeveer 225,=) en autosleutels. Met deze sleutels werd een auto, een grijze Renault Clio met het kenteken 31-JF-XT, gestolen.

Helmond: Voetgangster gewond na aanrijding
Een vrouw van 71 uit Helmond is donderdagmiddag rond 16.45 gewond geraakt bij een aanrijding. Toen de vrouw te voet de Molenstraat wilde oversteken, werd zij aangereden door een achteruitrijdende auto die werd bestuurd door een man van 20 uit Asten. Hij reed op de Molenstraat, en had de afslag met de Beelsstraat gemist. Om toch nog die weg in de te kunnen rijden, reed hij een stukje achteruit. Daarbij had hij de overstekende voetgangster niet gezien. De vrouw is ter observatie opgenomen in het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond. Het is onbekend wat haar verwondingen zijn.

Helmond: Verdachten gsm-diefstal aangehouden
Op de Hurksestraat is donderdag om 20.50 uur een 38-jarige Helmonder aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij drie kwartier eerder samen met een andere man twee gsm-toestellen heeft gestolen in een winkel aan de Heistraat. Een personeelslid van de winkel ontdekte de diefstal en waarschuwde de politie. Samen zochten ze in de buurt naar de twee mannen en de winkelmedewerker trof de Helmonder op de Hurksestraat. Hij gooide een gsm in de struiken en de andere had hij in zijn broekzak. Hij werd aan de politie overgedragen. Die sloot hem op voor onderzoek. Even later, om 21.40 uur, kon op de Heistraat een 39-jarige man uit Velp aangehouden worden. De winkelmedewerker kende hem terug als de maat van de eerder aangehouden man. Ook deze verdachte is de cel ingegaan.

Son: Verdachten inbraak aangehouden
Vrijdag om 1.00 uur en om 1.55 uur zijn in Son een 16-jarig meisje en een 14-jarige jongen uit die plaats aangehouden. Zij worden ervan verdacht dat zij in de nacht van 30 op 31 december 2002 ingebroken hebben in een voormalig café aan de Hendrik Veenemanstraat. Daarbij werd niets weggenomen. Ze werden aangehouden na onderzoek en zijn ingesloten.

Waalre: Vogels gestolen
Uit de volière achter een woning aan de Loonderweg zijn in de nacht van donderdag op vrijdag twaalf vogels gestolen. De kanaries, het barmsijsje en de bandvink hebben een waarde van 180,=. De sluiting van de volière is vernield.