Gemeente Goes

Persbericht

Tijdelijke huisvesting geregeld

De tijdelijke huisvesting voor de Holtkampschool (hoofdgebouw) en t Noorderlicht is geregeld. De groepen van de Holtkampschool gaan, met uitzondering van de groepen die in de dependance en noodlokalen gehuisvest zijn, over naar het St. Willibrordcollege aan de Fruitlaan 3.
De school t Noorderlicht betrekt het voormalige gebouw van de Beatrixsschool aan de Tomatenstraat 2. Dit is een tijdelijke oplossing voor een paar maanden. Er wordt verder gezocht naar een geschikte locatie voor tijdelijke huisvesting in de Goese Polder.

De Pater Pio Stichting uit Tubbergen (omgeving Almelo) verschaft een groot deel van het benodigde meubilair. Deze stichting heeft tot doelstelling het helpen van mensen in geestelijke en lichamelijke nood, in binnen- en buitenland. De leermiddelen worden opnieuw aangeschaft. De bedoeling is in vervoer van de leerlingen vanuit de Goese Polder naar de scholen te voorzien. Er zijn inmiddels contacten gelegd met vervoersmaatschappijen.

Wanneer de lessen voor de kinderen van t Noorderlicht en het hoofdgebouw van de Holtkampschool weer kunnen starten, is nog niet bekend. Streefdatum is maandag 13 januari. Dit is echter van veel factoren afhankelijk, zoals de beschikbaarheid van lesmateriaal en vervoer.
De ouders/verzorgers van de leerlingen krijgen uiterlijk 10 januari schriftelijk bericht over de stand van zaken.
De kinderen die in de dependance en de twee noodlokalen van de Holtkampschool gehuisvest zijn, kunnen vanaf dinsdag 7 januari weer naar school. Dit zijn de groepen mbb, mbc, bba, bbb, bbc, bbd en e).

Op maandag 6 januari worden voor de leerlingen en de ouders/verzorgers voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd. De
voorlichtingsbijeenkomsten vinden zowel s morgens als s avonds plaats: van 9.00 tot 10.00 uur
van 19.30 tot 20.30 uur

De inhoud van de bijeenkomsten is hetzelfde. Betrokkenen kunnen zelf kiezen of ze de bijeenkomst
s morgens of s avonds bezoeken.
Leerlingen van de Holtkampschool en hun ouders/verzorgers kunnen voor de bijeenkomst terecht in de dependance van de Holtkampschool. Leerlingen van t Noorderlicht en hun ouders/verzorgers kunnen voor de bijeenkomst terecht in het gebouw van Stadsbeheer van de gemeente Goes, Troelstralaan 1.