Gemeente Zwolle


Wethouder versnippert oude bomen.


Datum uitgave: 02-01-2003

Onderwerp: afval; milieu

Wethouder Peter Pot versnippert vrijdag 3 januari, als groene wethouder, één van de eerste kerstbomen die de jeugd vanaf vrijdag kan inleveren op diverse verzamelpunten in de gemeente Zwolle. Hij doet dit aan de Nieuwe Deventerweg, bij het onderkomen van de gemeente. Dat is het startsein van de jaarlijkse kerstbomeninzamelactie 'Oude bomen vangen veel winst'. Het versnipperde materiaal gebruikt de gemeente weer als bodembedekker in de Zwolse plantsoenen.

Ook dit jaar organiseert de gemeente Zwolle weer een grootscheepse inzameling van kerstbomen. Dertien jaar lang had deze inzamelingsactie de titel "Kwarretje voor een Sparretje". Maar met de komst van de euro was vorig jaar een naamswijziging noodzakelijk. De nieuwe naam luidt "Oude bomen vangen veel winst". Zwolse kinderen kunnen kerstbomen inzamelen en inleveren op vrijdag 3 januari en woensdag 8 januari op een groot aantal plaatsen in de stad. Net als vorig jaar levert een boom 20 eurocent op (44 ouderwetse centen). Met de inzameling van kerstbomen voorkomt de gemeente dat de bomen op straat worden verbrand of als zwerfvuil in de Zwolse wijken terechtkomen. De afgelopen jaren werden meestal meer dan 10.000 kerstbomen ingeleverd.

Stempelkaart
De kinderen krijgen voor elke ingeleverde kerstboom 20 eurocent én een stempel op een spaarkaart. Met tien stempels is de stempelkaart vol. Eén volle stempelkaart wordt een toegangsbewijs voor het Hanzebad of het Aa-bad. Met twee volle stempelkaarten kunnen kinderen een bezoek brengen aan het Ecodrome.

Inleverdata en inleverpunten
De kerstbomen kunnen dit jaar worden ingeleverd op: vrijdag 3 januari van 10.00 tot 16.00 uur
woensdag 8 januari van 13.00 tot 16.00 uur

De inleverpunten zijn:
Aa-landen
Rijnlaan (bij de Aldi)
Maaslaan (bij onderkomen gemeente)
Assendorp
Hortensiastraat (bij de speeltuin)
Berkum
Hoek Kerkweg/Erasmuslaan
Dieze
Hogenkampsweg (bij onderkomen gemeente)
Holtenbroek
Hoek Beethovenlaan/Bachlaan (bij parkeerplaats)
Indische Buurt
Vlasakkers (bij wijkcentrum)
Stadshagen
Klokkengieterlaan (bij parkeerplaats)
Buidelmos (bij voetbalterp)
Westenholte
Petuniaplein
Wipstrik
Trompstraat (bij wijkcentrum)
Zuid
Oude Deventerstraatweg (bij onderkomen gemeente)
Gedeputeerdenlaan (bij de scholen)
Staatssecretarislaan (bij de scholen)
Nieuwe Deventerweg (bij onderkomen gemeente)
Stokmeesterlaan (bij scholen)

In de binnenstad, de Kamperpoort, de Veerallee, Wythmen en Windesheim rijdt op woensdag 8 januari tussen 13.00 en 16.00 uur een versnipperaar rond.

Spelregels
De ingeleverde kerstbomen worden op de inzamelpunten versnipperd. Om het versnipperen goed te laten verlopen gelden voor de in te leveren kerstbomen een paar spelregels: géén (restanten van) versieringen in de boom en géén kruisen aan of spijkers in de boom.

Bron: afdeling communicatie
Datum van 03-01-2003 tot 07-01-2003