Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 3 januari 2003

Monique Oude Wolbers 053 455 55 07 tot 12.00 uur

Zuid-Twente:

Aanrijding met letsel
03-000492
Enschede Blijdensteinbleekweg
Donderdag 2 januari 09.10 uur
Een 19-jarige automobiliste uit Hengelo verleende op de Blijdensteinbleekweg geen voorrang aan een 57-jarige fietser uit Enschede, die over een kruisend fietspad reed. De fietser werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen.


Aanrijding met letsel
03-000744
Haaksbergen kruising Veldkampstraat / Bevertstraat / Julianastraat
Donderdag 2 januari 15.25 uur
Moeder (48) fietst links naast haar dochter (13) over de Veldkampstraat richting centrum. (beiden wonende in Haaksbergen) Op genoemde kruising wil moeder rechts af slaan en de dochter rechtdoor. Beiden taken elkaar met het stuur, waarbij de moeder komt te vallen. Zij is met een gecompliceerde beenbreuk naar het ziekenhuis overgebracht.


Diefstal bestelauto
03-000532
Enschede Heutinkstraat
Donderdag 2 januari omstreeks 9.45 uur
Een 34-jarige Enschedeër is bezig met het in- en uitladen van bloemen uit zijn auto en laat de motor draaien en heeft de schuifdeur open. Terwijl hij achter de auto bij de open laadklep staat rijdt een onbekende met de auto weg. Het betreft een zwarte Opel Vivaro kenteken 66-BB-TL.


Aanhouding wegens drugsdealen
03-000846
Enschede Korte Hengelosestraat
Donderdag 2 januari 18.40 uur
Politiemensen waren getuige van een drugsdeal op het Stationsplein. Zij volgden de dealer en kregen hem in de Korte Hengelosestraat te pakken. De verdachte wist echter te ontkomen en werd uiteindelijk na een achtervolging in de Stadsgraven aangehouden. Hij zag kans om goederen in een afvalcontainer te gooien. De politie zag dit en wist de goederen te achterhalen. Het betroffen 22 zakjes met vermoedelijke cocaïne In de kleding van de verdachte werden nog eens 10 zakjes met vermoedelijk heroïne aangetroffen, naast een hoeveelheid geld en in beslag genomen. De verdachte, een 17-jarige Enschedeër is ingesloten.


Verlichtingscontroles
Enschede
Donderdag 2 januari
Werden diverse verlichtingscontroles gehouden.Op de Haaksbergerstraat werden 23 fietsers bekeurd wegens onjuiste of geen verlichting; 2 automobilisten die mistlicht voerden en 3 automobilisten zonder autogordel.Op de Burgemeester M van Veenlaan werden 17 fietsers bekeurd wegens onjuiste of geen verlichting; 1 automobilist wegens voeren mistlicht; 1 automobilist zonder gordel en 5 automobilisten wegens overschrijden max. snelheid.Bij een parkeercontrole op de Wesseler-nering en Het Leunenberg werden in totaal 15 bekeuringen uitgeschreven.

Midden- en Noordoost-Twente:

Aanhouding met gestolen auto
02-104831
Arnhem
Vrijdag 3 januari 1.00 uur
Door de politie in Arnhem werd een op 25 december in Hengelo, vanaf de H C Pootstraat gestolen auto aangetroffen. Daarbij werden twee inzittenden aangehouden. (Personalia nog niet bekend) De verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek.


Diefstal uit woning
03-000786
Hengelo Mozartlaan
Donderdag 2 januari omstreeks 16.00 uur
Drie vrouwen zien kans om met een smoesverhaal in de woning te komen van een 76-jarige vrouw. Nadat het drietal vertrokken is ontdekt de bewoonster dat er diverse gouden sieraden zijn verdwenen. De drie vrouwen hadden alle donker lang haar, 20 tot 30 jaar oud en gekleed in lange donkere jassen.


Woninginbraak
03-000930
Hengelo Geerdinksweg
Avond/nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 januari
Nadat een raampje in de voordeur was opengebroken werd toegang verkregen tot de woning. Weggenomen werd onder andere een laptop, digitale camera, autosleutels.


Getuigenoproep ivm vuurwerkslachtoffer
02-107245
Hengelo Noordelijke Esweg
Dinsdag 31 december 12.25 uur
Op genoemd tijdstip bevond een 15-jarige jongen uit Hengelo zich op genoemde locatie, nabij het schoolplein van de Timp. Hij fietste daar met twee vrienden in de richting van de Johan Buziaustraat, toen hij werd benaderd door een groepje van drie jongens. Deze drie jongens kwamen vermoedelijk vanaf het schoolplein fietsen. Deze jongens gooiden vuurwerk, danwel schoten vuurwerk af, in de richting van de 15-jarige en zijn vrienden. De 15-jarige weert het vuurwerk met zijn hand af. Doordat het vuurwerk tegen zijn hand tot ontploffing komt, raakt hij ernstig gewond aan zijn hand en moet ten gevolge daarvan een deel van zijn duim missen. De drie daders reden na dit ongeluk op hun fietsen terug richting schoolplein, waarna ze uit het zicht verdwenen. De politie roept getuigen van dit voorval op zich te melden.


Schennispleging
02-000910
Hengelo Emmaweg
Donderdag 2 januari 22.15 uur
Een 16-jarige Hengelose fietste over de Willemstraat toen er vanuit de Emmaweg haar een jongeman tegemoet fietste. Vlak voor haar keerde de jongen en reed haard voor haar uit en verdween uit het zicht. Bij het tweede viaduct zag ze dezelfde jongen staan en deze toonde zijn geslachtsdeel en sprak haar aan. De 16-jarige deed hevig geschrokken aangifte bij de politie.


Ongeval met letsel
03-000935
Denekamp Oranjestraat
Vrijdag 3 januari 02.30 uur
Op weg naar huis viel een 38-jarige Denekamper door onbekende oorzaak van zijn fiets. Hij werd door omstanders liggend op straat gevonden met diverse verwondingen in zijn gezicht en kon zich van het voorval niets herinneren. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht.

Noordwest-Twente:

Vernieling
03-000756
Vriezenveen, Krijgerstraat
Donderdag 2 januari 2003, 15.26 uur
Kwam er bij de politie een melding binnen dat er vernielingen werden gepleegd bij een gebouw aan de Krijgerstraat in Vriezenveen. Ter plaatse trof de politie vier Vriezenveense knapen aan, twee 15-jarigen, een 16- en een 17-jarige. Ze waren in de fietsenstalling bezig een vuurtje te stoken. Er werd schade aangetroffen aan een lichtkoepel op het dak en er bleek een lamp in de fietsenstalling vernield. De totale schade wordt geraamd op enkele honderden euro's. Na verhoor werden de knapen naar het bureau HALT doorverwezen.