Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 3 januari 2003.

Politie Oisterwijk pakt straatrovers

OISTERWIJK - De politie van team Oisterwijk heeft snel klaarheid kunnen brengen in de beroving van een fiets waarvan een 18-jarige man uit Hilvarenbeek op Nieuwjaarsdag slachtoffer werd. Op weg naar huis van de Oud en Nieuwviering werd de Beekenaar op de Oisterwijkseweg in Moergestel van zijn fiets beroofd. Na een uitgebreid onderzoek in de omgeving van het St. Jansplein in Moergestel en de plaats waar de gestolen fiets werd teruggevonden komt de politie van Oisterwijk snel achter de identiteit van de twee straatrovers. Die werden een dag na het plegen van het feit op donderdag 2 januari aangehouden. Onder invloed van drank zochten de twee verdachten naar een vervoermiddel naar huis.

Van mobiele telefoon beroofd

TILBURG - Op Nieuwjaarsdag tussen halfzeven en zeven uur werd aan de Radiostraat een 53-jarige vrouw uit Tilburg van haar mobiele telefoon beroofd. Op het moment dat de vrouw een telefoontje krijgt en dit beantwoordt wordt de telefoon door een nog onbekende dader uit haar handen getrokken.

Vervelende dronkelap aangehouden

TILBURG - Gisteravond om kwart voor tien hebben agenten in de Heuvelstraat een 18-jarige man uit Varsseveld aangehouden De man was vervelend dronken en viel het publiek lastig. Toen de man weer nuchter was is hij met een bekeuring op zak weer in vrijheid gesteld.

Utrechtenaren aangehouden

TILBURG - Vanmorgen om kwart over zes hebben agenten op de Rijksweg A58 onder de gemeente Bavel drie mannen uit Utrecht aangehouden. De mannen zijn 17, 20 en 21 jaar oud. Het vermoeden bestaat dat de drie aangehouden mannen betrokken zijn bij een poging tot computerkraak bij een school aan de Gershwindreef. Vanuit deze school komt rond drie uur vannacht bij de politie een inbraak alarmmelding binnen. Als de politie met diverse eenheden terplaatse gaat ontdekken ze dat er in de school inderdaad is ingebroken en er een hoeveelheid computers is buitgemaakt. Aan de Brittendreef is in de afrastering van de school een gat is geknipt en als een hondengeleider met zijn diensthond Rico een onderzoek instelt vindt hij in de struiken zes computers en inbrekersgereedschap In een groene afvalcontainer die op het schoolterrein staat vindt de politie nog meer gestolen computers. Als de politie in de omgeving van de school postvat, in afwachting van de inbrekers die de buit op komen halen, worden zij rond kwart voor zes op de Brittendreef met de auto van de Utrechtenaren geconfronteerd. Die kunnen ze op de Rijksweg A58 onder de gemeente Bavel langs de kant van de weg zetten. De drie inzittenden worden aangehouden en het inbrekersgereedschap dat de politie in de auto aantreft wordt in beslag genomen. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de betrokkenheid van de Utrechtenaren bij deze computerkraak.

Tilburger met slok op aangehouden

TILBURG - Vannacht om tien voor vijf hebben agenten aan de Spoorlaan een 25-jarige Tilburger aangehouden. Die bleek met te veel drank op achter het stuur van zijn auto te zitten. De Tilburger trok de aandacht van de agenten omdat hij op de Spoorlaan tegen het verkeer inreed. Aan het bureau blijkt het alcoholpromillage 1,15. De man kreeg een rijverbod van vijf uren en de politie maakt proces-verbaal op.

Bron: Carel Bouman