Gemeente Deventer

Deventer opgeruimd begonnen

De op nieuwjaarsdag gehouden vuurwerkrestenactie 'Opgeruimd beginnen' mag als zeer geslaagd worden beschouwd. Buurtbeheerbedrijf Cambio kreeg tussen 10 en 14 uur van 160 bewoners het verzoek een flinke partij vuurwerkresten op te komen halen. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Aan de hand van dit aantal mag worden aangenomen dat een veelvoud daarvan de bezem ter hand heeft genomen om het nieuwe jaar met een schone straat te beginnen. Veel bewoners hebben samen met hun buren geveegd, anderen kwamen uit huis geschoten toen ze de medewerkers van Cambio aan het werk zagen. Daarbij is ook een groot aantal niet geregistreerde hopen vuurwerkresten meegenomen. De meeste koeriersopdrachten kwamen dit jaar weer uit Wijk 2 en Wijk 5.

'Opgeruimd beginnen' is een jaarlijks terugkerende bewonersactie in het kader van het programma Deventer Schoon, en vervangt de oude naam 'oliebollenactie'. Het is de achtste achtereenvolgende keer dat Cambio deze actie met steun van de sector Stads- en Dorpsbeheer van de gemeente organiseert.

Om de stad schoon en veilig te houden is de hulp van bewoners onontbeerlijk. Daarom riep actiesymbool Boy Blindganger de bevolking op zelf zoveel mogelijk vuurwerkresten bijeen te vegen. Degene die hem belde is door Cambio van de vuurwerkresten bevrijd en kreeg bij wijze van attentie een pak nieuwjaarskoekjes.

Hoewel met deze actie een goede start is gemaakt, is Deventer nog niet geheel vrij van vuurwerkresten. De vuurwerkresten die er nu nog liggen worden zoveel mogelijk in het gewone veegwerk meegenomen. Daarbij zijn de bewoners van harte uitgenodigd te blijven vegen en Cambio te bellen wanneer zij een flinke hoop vuurwerkresten of zwerfvuil bijeen hebben verzameld: het telefoonnummer is 622210.