Fox Kids

3 januari 2003: voor directe publicatie

Persbericht

Fox kids europe lanceert Fox kids cup 2003


· Nationaal toernooi in wereldwijd meer dan 130 steden in 24 landen van Brazilië tot Israël, van Peru tot Polen en Mexico tot Duitsland uitmondend in een finale in Nederland

· Aantal deelnemers verwacht van 200.000 jongens en meisjes

· TV-samenvatting van het toernooi in 75 landen ondersteund met een on- en offline marketing budget van vele miljoenen
Amsterdam, Nederland en Londen, VK - Fox Kids Europe N.V. (FKE) (AMEX: FKE; Reuters: FOXK.AS; Bloomberg: FKE.NA), het toonaangevende pan-Europees geïntegreerde kids entertainment bedrijf maakt vandaag de lancering bekend van de Fox Kids Cup 2003. Het event van dit jaar mag worden beschouwd als één van de grootste zes tegen zes voetbal toernooien ter wereld voor jongens en meisjes onder 13 jaar. Het te verwachten aantal deelnemers is wereldwijd meer 200.000 spelers uit 24 landen.Het sportevenement volgt op het succes van de Fox Kids Cup 2002, waarbij 140.000 kinderen uit 20 landen uit Europe, Latijns Amerika en de Verenigde Staten betrokken waren.

Ieder deelnemend land organiseert het toernooi in samenwerking met de nationale voetbal- of schoolorganisaties. De nationale toernooien starten in februari 2003 en zullen plaatsvinden in meer dan 130 steden. Uit deze voorrondes zal per land een team van tien jongens en tien meisjes worden geselecteerd, dat zijn land vertegenwoordigt tijdens de internationale finale in juni in Nederland.

Het doel van de Fox Kids Cup is om sportiviteit, fairplay en uitwisseling op het culturele vlak te bevorderen. Het toernooi wordt ondersteund door een uitgebreide marketing-, promotie- en publiciteitscampagne, inclusief overeenkomsten met toonaangevend merken, retailbedrijven en mediapartners.

Wereldwijd zullen samenvattingen van de internationale finale worden uitgezonden op de tv-stations en websites van Fox Kids. Ter promotie van het online gedeelte is een bijbehorende Fox Kids Cup website (www.foxkidscupinfo.com) met nationale micro-sites ontwikkeld.

Shari Donnenfeld, Executive Director Research en Marketing, FKE and Fox Kids Cup: "Het ziet er naar uit dat de Fox Kids Cup 2003 nog groter wordt dan de editie van vorig jaar; er zijn meer landen en kinderen bij betrokken en we hebben een nieuw land dat de finale organiseert. Omdat de belangstelling om te investeren toeneemt en het enthousiasme van de partners en sponsors van dit project groeit, zijn we ervan overtuigd dat de Fox Kids Cup 2003 een vaste plek krijgt in de wereld van jeugdvoetbal en -televisie."

Bruce Steinberg, Chief Executive Officer, FKE: "De Fox Kids Cup 2003 is één van de grootste sportevenementen in zijn soort, dat fantastische mogelijkheden biedt om culturele verschillen te overbruggen en sportiviteit, fairplay en gezondheid te promoten. Ik ben zeer verheugd dat Fox Kids dit mondiale project organiseert, aangezien het de afgelopen vier jaar is uitgegroeid tot een evenement waar kinderen over de hele wereld naar uitkijken."


-einde-

Baxter Public Relations
Burg. Stramanweg 102m
1101 AA Amsterdam Z.O.
Tel: 0031 (0) 20 311 8600
Fax 0031 (0) 20 311 8601
www.baxterpr.nl