Politie Gelderland-Midden

Zevenaar, gewonde en flinke schade bij aanrijding Publicatiedatum: 03-01-2003

Een 22-jarige automobilist uit Arnhem is donderdagavond omstreeks vijf uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Oranjelaan in Zevenaar. De Arnhemmer reed over de Molenstraat in Zevenaar en verleende op de kruising met de Molenstraat en Nieuwe Doelenstraat geen voorrang aan een hem van links naderende auto, bestuurd door een 34-jarige man uit Zevenaar. De Arnhemmer raakte bij het ongeval gewond en werd met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Zevenaar. Beide bij de aanrijding betrokken voertuigen liepen zware schade op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Westervoort, bestuurder onder invloed veroorzaakt ongeluk Publicatiedatum: 03-01-2003

Tegen een 30-jarige inwoner van Westervoort is donderdagavond door de politie proces-verbaal opgemaakt wegens het veroorzaken van een verkeersongeval op de Rivierweg in zijn woonplaats. De 30-jarige bestuurder wordt er tevens van verdacht onder invloed te zijn geweest van alcohol. Omstreeks elf uur reed de Westervoortse automobilist met zijn bestelauto over de Rivierweg van Duiven richting Westervoort. Op de kruising met de Hamersestraat zou hij het rode verkeerslicht hebben genegeerd. Op dat moment naderde er vanuit de richting Rijksweg een 41-jarige automobilist uit Westervoort, die bij groen licht de kruising opreed. In de daarop volgende aanrijding werden beide voertuigen flink beschadigd en werden werd een bushokje en een gemeentelijk informatiebord totaal vernield. Beide bestuurders bleven ongedeerd. Bij de 30-jarige bestuurder uit Westervoort werd drankgebruik geconstateerd, reden waarom hij een blaastest moest ondergaan. Daarbij bleek dat hij teveel had gedronken (540 ug/l, of
1,24 promille, vanaf 220 ug/l danwel 0,51 promille is strafbaar). Het rijbewijs van de man uit Westervoort werd ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---