Politie Gelderland-Midden

Elst-Heteren, verkeerscontroles
Publicatiedatum: 03-01-2003

Door de politie zijn donderdag een tweetal verkeerscontroles uitgevoerd in Elst en Heteren. Tussen vier en vijf werd in Elst op rood licht gecontroleerd op de kruising Elshofsestraat, Rijksweg Noord, Rijksweg Zuid en de Dorpsstraat. Vijf bestuurders gingen op de bon.
In Heteren werden op de Boterhoeksestraat zeven bestuurders bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid binnen de bebouwde kom. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/u, terwijl daar slechts 50 gereden mag worden. De overtreders reden allen met snelheden net onder de 80 km/u. Boetes voor snelheidsovertredingen binnen bebouwde kom variëren van 28 euro voor overschrijdingen tot 10 km/u tot 115 euro voor meer dan 25 tot en met 30 km/u.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Huissen, bestuurder onder invloed veroorzaakt ongeluk Publicatiedatum: 03-01-2003

Een 36-jarige man uit Huissen is donderdagmiddag door de politie aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een ongeval op de Gochsestraat in zijn woonplaats terwijl hij onder invloed van alcohol was. Het ongeval vond omstreeks kwart voor twee plaats op de kruising van de Gochsestraat met de Stadswal en de Hamersestraat in Huissen. De Huissenaar zou daarbij, rijdend over de Gochsestraat, door rood de kruising zijn opgereden. Op dat moment was een andere bestuurder, een 57-jarige vrouw uit Gendt, bij groen licht de kruising de kruising opgereden waarna beiden op elkaar botsten. Gewaarschuwde agenten constateerden drankgebruik bij de Huissenaar en onderwierpen hem aan de ademanalyse. Daaruit bleek dat hij te diep in het glaasje had gekeken (395 ug/l of ongeveer 0,90 promille). De Huissenaar werd met een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur heengezonden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---