Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Persdienst - 1, de Meeûssquare - 1000 Brussel - Tel. : 02 222 45 33 - Fax : 02 222 90 90 - pressdexia@dexia.be

03/01/2003

Dagvaarding voor Dexia Bank Nederland van Stichting Leaseverlies en Consumentenbond

Dexia bevestigt dat Dexia Bank Nederland op 2 januari 2003 een dagvaarding heeft ontvangen van de Stichting Leaseverlies en de Consumentenbond. In deze dagvaarding wordt Bank Labouchere en haar opvolgers verweten effectenleaseproducten te hebben verkocht in omstandigheden waarin cliënten niet de mogelijkheid zouden hebben gehad om volledig van de aan deze producten verbonden risico's op de hoogte te zijn.

De Stichting Leaseverlies heeft deze dagvaarding al enkele weken geleden aangekondigd. Ze bevat geen nieuwe elementen in vergelijking met de verwijten die de stichting in het verleden heeft geformuleerd.

Na een grondige studie naar de - vooral juridische - risico's die aan de door Bank Labouchere en haar opvolgers verkochte producten verbonden zijn, is Dexia van mening dat deze verwijten ongegrond zijn en ziet zij deze zaak met vertrouwen tegemoet. Dexia zal vastberaden haar belangen voor alle bevoegde rechtbanken verdedigen. Dexia is van mening dat de juridische argumenten die op dit moment door de Stichting Leaseverlies en de Consumentenbond worden aangehaald als ook de andere verwijten die reeds geformuleerd zijn of nog geformuleerd zullen worden, ongegrond zijn.

Dexia Bank Nederland kondigde op 5 december 2002 aan dat zij een aanbod zal doen om de commerciële relatie met haar cliënten te behouden. Dit aanbod is bijna afgerond en zal in de komende weken aan de cliënten afzonderlijk worden medegedeeld.

Dexia bevestigt dat het de nodige maatregelen heeft genomen om de risico's met betrekking tot deze situatie te dekken en onderstreept dat de aangelegde voorzieningen volstaan om de kosten en risico's i.v.m. dit dossier op te vangen.

Contact : Rob Okhuijsen tel. 06 26216773