Politie Gelderland-Midden

Doesburg, jongens bekennen baldadigheid
Publicatiedatum: 03-01-2003

Vier jongens van 13,14 en 15 jaar, allen uit Doesburg hebben donderdag tegenover de politie bekend een kledingwinkel aan de Ooipoortstraat met eieren te hebben bekogeld. Bij deze vorm van baldadigheid werd voor enkele honderden guldens aan schade aangericht aan kleding. De jongens werden kort na hun daad door politieagenten aangetroffen. Een winkelierster ontdekte die ochtend al dat de gevel van de zaak met eieren waren besmeurd en ging aan het schoonnmaken. Kort daarna verschenen er twee knapen met een smoes in de zaak. Even later bleek dat buiten kleding aan een kledingrek met eieren waren besmeurd. Naar later bleek had het tweetal ook bij een tweetal andere winkels met eieren gegooid. Het viertal werd op aanwijzing van enkele getuigen door de politie in de nabijheid van de winkel aangetroffen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Wageningen, woninginbraak
Publicatiedatum: 03-01-2003

Bij een woninginbraak aan de Ferdinand Bordewijkstraat werden donderdagnacht geld en diverse papieren buitgemaakt. De daders verschaften zich toegang via de naastgelegen garage, die niet afgesloten bleek. Het vermoeden bestaat dat de daders via een naastgelegen pad zijn weggekomen, omdat een klein gedeelte van de buit op de Weteringsingel, achter de woning, werd teruggevonden. Een bewoner aan de Dijkgraaf vond later op de dag een ander deel van de buit terug op een parkeerplaats aan die straat. Het geld is echter nog steeds spoorloos.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen, winkeldiefstallen
Publicatiedatum: 03-01-2003

Een tweetal winkels op de Hoogstraat in Wageningen werden donderdag het slachtoffer van winkeldiefstal. Bij een schoenenwinkel werden omstreeks vijf uur een paar schoenen gestolen door een man. Een 46-jarige Wageninger werd door een getuige aangehouden als verdachte. Hij is inmiddels na verhoor in vrijheid gesteld en mag zich binnenkort bij de rechter verantwoorden.
Een onbekende man heeft omstreeks vijf uur kans gezien om met een friteuse weg te komen zonder ervoor te betalen bij een winkel in huishoudelijke artikelen. Personeel deed aangifte bij de politie, die een nader onderzoek instelt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606