Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 3-01-2003
Persberichten vrijdagmiddag 3 januari 2003 perspiket door Ron Reinds 06-52528707

Beroving

ASSEN Gisteravond is een 70-jarige Assenaar van zijn portemonnee beroofd terwijl de man rijdende op zijn fiets de oprit van zijn woning op fietste. De man kwam hierbij ten val en belandde onder zijn fiets. Zijn echtgenote die op grote afstand achter hem liep heeft hiervan niets gezien. Toen de man overeind wilde komen stopten er 2 jongens, elk op een fiets, bij de man. 1 van de jongens stapte af en liep op de man toe en trok hem enigszins overeind. Tegelijkertijd bemerkte de man dat die jongen de portemonnee van de gevallen man uit zijn achterbroekzak pakte en daarna de man los liet. Deze viel hierop met zijn hoofd op de trottoirrand. Tevens gaf de jongeman hem nog een schop tegen zijn heup en verdween samen met de andere jongeman in de richting van het centrum.

Signalement van de dader: tussen de 20 en 25 jaar, donkere huidskleur Indisch type en een rond hoofd.

Signalement van de dader die toe stond te kijken: blanke huidskleur en verder signalement onbekend.

1 van beide daders droeg een lichte jas. De buit van beide heren bestond uit een portemonnee met ongeveer 70 en diverse bescheiden.

Getuigen van dit voorval kunnen zich bij de politie melden via 0900-8844.

Aanrijding

ELP Op de Schoonloërweg raakte vanmorgen een personenauto met aanhanger door onbekende oorzaak van de weg en belandde in een naast de rijbaan gelegen sloot. De bestuurder die samen met nog 3 inzittenden uit de richting van Schoonloo in de richting van Elp reed bemerkte plotseling dat de combinatie door onbekende oorzaak begon te slingeren. Hierna raakte de 18-jarige bestuurder uit Elp de macht over het stuur kwijt en reed met de combinatie een sloot in waarna hij tegen een boom tot stilstand kwam. Het viertal kwam zonder letsel met de schrik vrij. De combinatie raakte rondom beschadigd.

Bedrijfsinbraak

NIEUW WEERDINGE Deed een 47-jarige eigenaar van een bedrijf aan het Weerdingerkanaal ZZ aangifte van inbraak in zijn bedrijf. Door het openbreken van de voordeur kon het pand doorzocht worden. Er wordt een klein geldbedrag vermist. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Verkeerscontrole

RODEN Tijdens een vanmorgen gehouden verkeerscontrole op de Nieuweweg zijn ongeveer 30 voertuigen gecontroleerd. Daarbij zijn 7 personen bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.