Ingezonden persbericht

Trouwen in Zeist nu op meer locaties mogelijk

In het afgelopen jaar is de gemeente Zeist herhaaldelijk gevraagd of er behalve in Het Slot Zeist ook op andere plaatsen getrouwd kan worden. In veel gemeenten in Nederland is dit mogelijk. Daarnaast waren er beheerders van verschillende locaties die de gemeente benaderden met het verzoek om als trouwlocatie te mogen functioneren. Over het aanwijzen van een trouwlocatie als "huis der gemeente" moet de gemeenteraad beslissen en dat heeft de gemeenteraad dan ook gedaan tijdens haar vergadering op 16 december jl.

De nieuwe locaties zijn de Ernst Sillem Hoeve, het Beauforthuis, hotel Figi en het protestants militair vormingscentrum Beukbergen. In overleg met de betrokken partijen is er een convenant opgesteld met voorwaarden waaraan een dergelijke locatie moet voldoen. Een van de voorwaarden is dat het geen eenmalige gebeurtenis is maar dat de locatie beschikbaar blijft voor het voltrekken van huwelijken.

De huwelijksceremonie is door de nieuwe trouwlocaties niet veranderd. Het is nog altijd de door de wet voorgeschreven ambtenaar van de burgerlijke stand die, benoemd en beëdigd, het huwelijk voltrekt.

Meer informatie over trouwen in Zeist vindt u op de website www.zeist.nl.