Gemeente Sittard-Geleen

Rioolvervanging Dr. Philipsstraat/Oude Heiweg (tot eind juli 2003)

De Gemeente Sittard-Geleen gaat starten met de uitvoering van de rioolvervanging Dr. Philipsstraat/Oude Heiweg. De vervanging vindt plaats in de gehele Oude Heiweg en in de Dr. Philipsstraat tussen de Rijksweg en de Nusterweg.

Werkzaamheden
De werkzaamheden bestaan in de Oude Heiweg uit het vervangen van de hoofdriolering en de huisaansluitingen tot aan de erfgrens. Na het aanbrengen van de riolering zal de straat weer in huidige vorm hersteld worden. In de Dr. Philipsstraat zal er behalve rioolreconstructie eveneens gedeeltelijke herinrichting plaatsvinden. Een en ander om de Dr. Philipsstraat in te richten als woonstraat. Er zullen behalve versmalling van de rijbaan en het inrichten van parkeerplaatsen eveneens verkeersremmende maatregelen getroffen worden in de vorm van asfaltdrempels/plateaus. Zowel de Oude Heiweg als de Dr. Philipsstraat worden opgenomen in de omliggende dertigkilometerzone.

Uitvoering
De werkzaamheden zullen op 6 januari 2003 starten en naar verwachting tot eind juli 2003 duren. De werkzaamheden starten in de kruising Dr. Philipsstraat-Nusterweg. Vervolgens zal de riolering in de Dr. Philipsstraat vanaf de Nusterweg richting Rijksweg gelegd gaan worden. Aansluitend zal in de Oude Heiweg de riolering van de Dr. Philipsstraat naar de Heistraat aangelegd worden.

Verkeer
Doorgaand verkeer in de Oude Heiweg en de Dr. Philipsstraat zal tijdens de werkzaamheden niet mogelijk zijn. Toegankelijkheid van de woningen te voet zal gehandhaafd worden.

Parkeren
De parkeerdruk in de wijk Overhoven zal vanwege de werkzaamheden wellicht tijdelijk toenemen. Getracht wordt zo veel mogelijk parkeerruimte te handhaven of een alternatief te bieden voor de bewoners van de Dr. Philipsstraat en Oude Heiweg. Buurtbewoners worden verzocht voor zover dit niet al het geval is extra zorgvuldig om te gaan met de beschikbare parkeerruimte.

In samenwerking met aannemer NOVO proberen we de overlast tot een minimum te beperken.
Info: Dhr. C. Kurvers afdeling Civiele Techniek, tel. 046-4784348.