Korps: Limburg-Zuid, plaats: Buchten 3-01-2003
Verkeershandhavingsteam
Persbericht 16.00 uur; (JC)

Vandaag schreef het verkeershandhavingsteam 321 bekeuringen uit ter zake overschrijding van de maximum snelheid, 18 in verband met het niet dragen van de gordel en 6 omdat het rode verkeerslicht genegeerd werd.

De radarcontroles vonden plaats op de A79 (in beide richtingen), de N587 in Houthem, de Valkenburgerweg in Valkenburg, de Tongerseweg en de Cabergerweg in Maastricht.
Op de 50km wegen werd 91 als maximum snelheid gemeten. Op de A2 klokte een motoragent 180 als hoogst gereden snelheid. In Vaesrade te Nuth vond de gordelcontrole plaats en de roodlichtcontrole op het Koningsplein in Maastricht.
De twijfelachtige eer van de hoogst gemeten snelheid kwam de 28 jarige inwoner uit Maastricht toe. In eerste instantie viel zijn rijgedrag bij de motoragent op omdat hij op de kruising van het Koningsplein door rood reed. Daarna reed hij met hoge snelheid in de richting Luik en reed op het 50 km gedeelte 120 en op het 120 km gedeelte 180. Ter hoogte van de afrit Gronsveld kon de Maastrichtenaar worden staande gehouden en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Op de A2 in de richting van Eindhoven, werd een agent in een andere onopvallend radarvoertuig van het VHT door een automobilist ingehaald en bij meting bleek deze 160 km per uur te rijden, terwijl 120 was toegestaan. Bij de staande houding verklaarde de 26 jarige inwoonster van Weert dat zij erg veel haast had. Met een bekeuring op zak mocht zij haar rit met gepaste snelheid voortzetten.