Politie Midden- en West Brabant

Opnieuw aanhoudingen in Rijense ontvoeringszaak

Oosterhout, 3 januari

Politie houdt opnieuw drie mannen aan in Rijense ontvoeringszaak

OOSTERHOUT Vrijdag 3 januari heeft de politie opnieuw drie mannen aangehouden die er van worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de gijzeling en ontvoering van een 21-jarige man uit Rijen. Het betreft twee mannen uit Oosterhout van 24 en 23 jaar en een man uit Rijen van 31 jaar. De verdachten hebben allen zowel de Nederlandse als Turkse nationaliteit. Op twee plaatsen in Oosterhout werden vrijdag huiszoekingen verricht, hierbij werd de auto aangetroffen waarin het slachtoffer is ontvoerd.

Eén van de verdachten, een voor het slachtoffer bekende man, heeft maandagavond bij het slachtoffer in Rijen aangebeld en hem meegelokt naar een auto. Hier waren nog twee andere Turkse mannen en werd het slachtoffer met lichamelijk geweld gedwongen om in te stappen. Nog twee mannen voegden zich bij hen. Onderweg werd hij bedreigd met een vuurwapen en geblinddoekt. Na een tussenstop in een restaurant in Antwerpen werd het slachtoffer opgesloten in een kamer op de eerste etage, boven een restaurant in het centrum van Tilburg. Ondertussen werd de vader van het slachtoffer thuis door twee verdachten benaderd, meegenomen in een auto en mishandeld. Ook werd hem verteld dat zijn zoon iets zou overkomen als hij niet een groot geldbedrag zou betalen.

Het slachtoffer kon dinsdag aan het eind van de ochtend, na bijna 12 uur ontvoerd en gegijzeld te zijn geweest, zelf ontsnappen aan zijn gijzelnemers. De politie kon dezelfde middag al drie van de daders aanhouden. Twee van hen zijn vandaag voorgeleid aan de rechter commissaris. De vijf aangehouden mannen worden er van verdacht de vader van het slachtoffer te hebben afgeperst en, om de druk op te voeren, zijn 21-jarige zoon te hebben ontvoerd en gegijzeld.

In deze gijzelings- en ontvoeringszaak heeft de politie op oudjaarsdag zon 40 medewerkers ingezet om deze zaak tot een goed einde te kunnen brengen. Ook werd slachtofferhulp ingeschakeld om het slachtoffer en zijn familie te begeleiden.

Bron: M