Korps: Groningen, plaats: Diverse 3-01-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen (Vrijdagmiddag) Vrijdagmiddag 3 januari 2003

Dagelijkse berichten

Opende: automobilist rijdt door, politie zoekt getuigen De politie is op zoek naar getuigen van een botsing bij de kruising Drachtsterweg met de Provincialeweg in Opende die oudejaarsavond omstreeks 21.30 uur heeft plaatsgevonden. Daar reed een 25-jarige inwoonster van Opende in haar personenauto vanaf de Drachtsterweg linksaf de Provincialeweg op, maar moest onmiddellijk uitwijken voor een donkerkleurige personenauto, die vanuit de richting Kornhorn aan de linkerzijde van de verkeersgeleiding reed. Een botsing kon ze echter niet meer voorkomen, waardoor haar auto aan de linker voorzijde schade opliep. Het kan niet anders of die andere auto, vermoedelijk een Peugeot type 205, moet ook schade hebben opgelopen. Deze automobilist reed echter met onverminderde snelheid door richting Surhuisterveen De inwoonster van Opende kwam gelukkig met de schrik vrij. Zij die iets over het ongeval of de doorgereden automobilist kunnen zeggen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Leek, telefoon 0900-8844.

Stadskanaal: gewonde bij eenzijdig ongeval
Een 32-jarige inwoonster van Stadskanaal is vrijdagmiddag gewond geraakt toen ze op de A. G. Wildervanckweg bij haar woonplaats door onbekende oorzaak in een slip raakte en daarna tegen een boom botste. De auto gleed daarna in de sloot. Ze is met onbekende verwondingen overgebracht naar het plaatselijk ziekenhuis. De brandweer heeft geassisteerd bij het uit het wrak halen van het slachtoffer. Gedurende de bergingswerkzaamheden is de weg enige tijd afgesloten geweest.

Scheemda: autokraken
De politie heeft vrijdagmorgen drie aangiftes gekregen van autokraken in Scheemda. Het gaat om drie autos die in de Lijsterstraat geparkeerd stonden. De schade is vrij groot, omdat geprobeerd is de portieren open te buigen. Er wordt radioapparatuur uit de autos vermist.

Hoogezand: alcomobilist
De politie van Hoogezand heeft vrijdagmorgen omstreeks 11.00 uur een 57-jarige automobilist bekeurd die op dat tijdstip al of nog steeds
1.9 promille alcohol in zijn bloed had. De politie zag, dat de man nogal slingerde. Hij reed op de Kerkstraat in zijn woonplaats en kreeg onder het rijden zijn veiligheidsgordel niet goed vast. Controle gaf aan dat de man onder invloed was. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Aduard: aanhanger tegen de gevel van een woning Een ongeval met een aanhangwagen van een tractor die losraakte tijdens het rijden heeft vrijdagmorgen op de Burgemeester Seinenstraat in Aduard grote schade veroorzaakt. De aanhanger raakte plotseling los achter de kieper van een tractor, bestuurd door een 29-jarige inwoner van Lucaswolde. Het gevaarte botste daarna tegen een gevel van een woning en schoot daarna door naar de gevel van een naastgelegen woning. Beide gevels liepen daarbij forse schade op. Uit het onderzoek bleek dat de borgpin weliswaar gebruikt was, maar klaarblijkelijk niet afdoende is bevestigd. Tijdens het rijden is deze losgeraakt. De politie maakt proces-verbaal op tegen de bestuurder van de tractor.

Snelheidscontroles
Tijdens een snelheidscontrole op de Beneluxweg in Groningen zijn vrijdagmiddag 80 bestuurders bekeurd. De hoogst genoteerde reed 105 km/u waar maximaal 70 was toegestaan. In totaal passeerden 1250 voertuigen het controlepunt. In Ten Boer werden donderdag 3070 voertuigen gecontroleerd op een weggedeelte van de Provincialeweg waar maximaal 50 km/u was toegestaan De hoogst genoteerde reed 90 km/u. In totaal reden 210 bestuurders te hard.

Groningen: alcomobilist
Een 25-jarige automobilist uit Groningen is vrijdagmorgen in Lewenborg in Groningen omstreeks 6.30 uur bekeurd voor het rijden onder invloed. De politie kreeg klachten over de man die zijn geluidsinstallatie keihard had aanstaan. Controle leerde dat hij onder invloed van alcohol was en 1.7 promille in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Groningen: rijden zonder rijbewijs
Op de Veemarkstraat heeft de politie vrijdagochtend een 32-jarige man uit Groningen aangehouden. De man reed zonder rijbewijs, terwijl de auto van hem verschillende gebreken vertoonde. Dit werd na een technisch onderzoek vastgesteld. De auto mag slechts weer de straat op nadat deze hersteld en gekeurd is. Het rijbewijs van de man werd onlangs ingevorderd en ongeldig verklaard. De man krijgt enkele forse boetes.

Groningen: winkeldief opgepakt
De politie heeft op de Grote Markt een 24-jarige man uit Groningen opgepakt. Een getuige waarschuwde surveillerende agenten dat de man even daarvoor bij een kledingzaak in de Herestraat goederen had weggenomen. Toen agenten de man fouilleerden bleek hij twee nieuwe spijkerbroeken onder zijn jas te hebben. Aan het bureau werd de man gehoord voor de diefstal en vervolgens ingesloten voor het uitzitten van vier weken straf.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)