Nieuwsbericht

vrijdag, 3 januari 2003, 17.15 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Snelheidscontrole
Stompetoren, donderdag 2 januari 2003.
Donderdagmiddag is er van 13.00 uur tot 15.00 uur een snelheidscontrole geweest langs de Noordervaart in Stompetoren. In die periode zijn zes automobilisten bekeurd voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 100 kilometer per uur waar 80 kilometer het maximum is.

Tankstation overvallen
Alkmaar, donderdag 2 januari 2003.
Donderdagmiddag even voor 18.00 uur is een Shell-tankstation aan de Kennemerstraatweg in Alkmaar overvallen. De aanwezige werknemer werd door twee mannen bedreigd met een vuurwapen en moest de kassa opendoen. De mannen hadden beiden een bivakmuts op. Nadat de kassa leeg was gehaald gingen de mannen er vandoor. Er zat ongeveer 300 euro in de kassa. Getuigen worden verzocht contact met de politie in Alkmaar op te nemen, telefoonnummer 0900-8844.

Onder invloed in de auto
Bergen, donderdag 2 januari 2003.
Donderdagavond omstreeks 19.00 uur is een 60-jarige inwoner van Bergen gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer op de Bergerweg in Bergen. De man blies 450 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De man kreeg een proces-verbaal.

NOORDKOP

Inbraak in winkel
De Koog, donderdag 2 januari 2003.
Tussen dinsdag 17.00 uur en donderdag 8.00 uur is er ingebroken bij een rijwielhandel aan de Badweg in De Koog op Texel. De inbrekers zijn binnengekomen door een raam op de eerste verdieping te forceren. Hier kwamen zij middels een plat dak. Het kantoor van de winkel is overhoop gehaald en met een slijptol is de kluis opengebroken. Het is nog onbekend wat er vermist wordt.

Fietsverlichtingscontrole
Schagen, vrijdag 3 januari 2003.
Vrijdagochtend is er van 7.00 uur tot 8.00 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden langs de Stationsweg en de Zijperweg in Schagen. In die periode zijn 27 fietsers gecontroleerd waarvan er drie een bekeuring kregen wegens fietsen zonder deugdelijke verlichting.

Kerktoren afgezaagd
Sint Maartensvlotbrug, vrijdag 3 januari 2003.
Afgelopen week is de kerktoren van een kerkje aan de Belkmerweg in Sint Maartensvlotbrug afgezaagd. Het kerkje is privébezit en wordt gebruikt als opslagplaats. De bovenkant van de top is er geheel afgezegd en werd op het terrein gevonden. De koperen klok die erin zat is verdwenen. De eigenaresse van het kerkje kwam er vrijdag achter dat de toren eraf was gezaagd. Volgens buurtbewoners was de kap er zeker vanaf maandag 30 december al afgezaagd.

Hennepplantage ontmanteld
Den Helder, vrijdag 3 januari 2003.
Deze week is een hennepplantage aan de Jan Verfailleweg in Den Helder ontmanteld. De plantage werd onderhouden in een flatwoning. Er stonden 151 planten in bloei die vernietigd zijn. Ook werd er onder andere assimilatielampen en luchtverversingsapparatuur aangetroffen. Naar aanleiding van klachten uit de omgeving is de hennepplantage ontdekt.

WESTFRIESLAND

Auto gestolen
Zwaag, donderdag 2 januari 2003.
In de nacht van woensdag op donderdag is er een auto gestolen vanaf de Langetuin in Zwaag. Het betreft een witte Opel Kadett met het kenteken RT-82-KS.

Motorrijder gewond
Medemblik, donderdag 2 januari 2003.
Donderdagmiddag omstreeks 17.45 uur is een 44-jarige motorrijder uit Venhuizen gewond geraakt nadat hij bij een uitwijkmanoeuvre onderuit ging. De man reed over de Nieuwstraat in Medemblik toen plotseling een 67-jarige voetganger uit Medemblik overstag. De motorrijder probeerde de man te ontwijken, schampte hem en ging onderuit waarna hij tegen een geparkeerde auto tot stilstand kwam. De motorrijder is met knieletsel naar het Westfries Gasthuis in Hoorn overgebracht. Met de voetganger gaat het goed.

Auto vliegt uit de bocht
Oosterblokker, vrijdag 3 januari 2003.
Vrijdagochtend omstreeks 6.40 uur is een 20-jarige automobilist uit Wervershoof om onbekende redenen uit de bocht gevlogen op de Zuidergracht tussen de Lageweg en de Gildenweg. De man kwam uit de richting van Blokker en kwam tegen een boom tot stilstand. Hij is met een hoofdwond naar het Westfries Gasthuis in Hoorn overgebracht.

Woninginbraak
Hoorn, vrijdag 3 januari 2003.
Deze week is er ingebroken in een woning aan de Grote Oost in Hoorn. De inbrekers zijn binnengekomen door de achterdeur te forceren. Er wordt onder andere een computer met tft-scherm vermist.

Jongen beroofd
Hoorn, woensdag 1 januari 2003.
Woensdagavond omstreeks 23.45 uur is een 18-jarige jongen uit Hoorn beroofd door twee mannen op de Vredehofstraat in Hoorn. De mannen pakten de jongen vast en dwongen hem zijn tas te openen. Daaruit werd een mobiele telefoon en lader meegenomen door de mannen.

Medicijnen verdwenen
Hoorn, vrijdag 3 januari 2003.
Vrijdagmiddag zijn twee doosjes met medicijnen verloren in de omgeving van het centrum van Hoorn. Het betreft Oxazepam, dit zijn kalmeringstabletten. De politie vraagt deze medicijnen naar het bureau aan de Blokmergouw te brengen als ze gevonden worden.