PERSBERICHT - 2002-12-31

Tijdens de vakantie & recreatiebeurs VIB

In MECC Maastricht schijnt komend weekend de zon

De vakantie & recreatiebeurs VIB opent haar deuren van vrijdag 3 tot en met zondag 5 januari 2003 in MECC Maastricht. Dit is de eerste vakantiebeurs van het jaar in de Benelux, waardoor de nieuwe reisprogrammas voor 2003 hier voor het eerst te zien en te reserveren zijn. Nieuw dit jaar zijn het speciale recreatiepaviljoen en twee unieke sfeerpleinen.

Zoals gebruikelijk opent een bekende Nederlander de vakantie & recreatiebeurs VIB. Dit jaar valt die eer te beurt aan Jean-Paul van Gastel, oud-voetbalinternational, nu spelend voor De Graafschap.

"Daar kom ik graag nog een keer voor terug naar Maastricht", was het antwoord van Jean-Paul op de vraag van Roland Koster van het MECC of hij de VIB wilde openen. Jean-Paul genoot op dat moment op Winterland Maastricht van de schaatsbaan.

De middenvelder speelde ruim 6 jaar bij Feyenoord. In januari 2002 verhuisde hij naar het Italiaanse Ternana, in juli naar Como en in september naar De Graafschap, in Doetinchem. Jean-Paul van Gastel speelde circa 30 Europese wedstrijden en kwam vijfmaal uit voor het Nederlands elftal. In die vijf wedstrijden maakte hij twee doelpunten.

De VIB is a.s. vrijdag vanaf 13:00 uur geopend. Jean-Paul van Gastel zal om 14:00 uur in de Westhal van het MECC de beurs officieel openen.

De verwachting is dat komend weekend weer duizenden bezoekers op zoek gaan naar hun ideale vakantie in 2003. Of dat nu per vliegtuig, bus, auto of trein is; op de vakantie & recreatiebeurs zijn alle vakantie mogelijkheden aanwezig. Van kampeerreizen met caravan of tent tot luxe cruises, van culturele stedentrips tot exotische verre reizen. De VIB richt zich op een zeer breed publiek, waarbij de zogenoemde dinkies (double income no kids), gezinnen met kinderen en vijftigplussers de belangrijkste doelgroepen vormen.

Naast het aanbod van de ruim 120 deelnemers worden in twee theaters presentaties gegeven over uiteenlopende vakantiebestemmingen. Vaak door mensen die zelf uit het vakantieland afkomstig zijn. Artiesten uit o.a. Cuba, Spanje en de Verenigde Staten zullen de bezoeker na binnenkomst in het MECC direct in vakantiesfeer brengen.

VIB 2003
De vakantie & recreatiebeurs is op vrijdag 3 januari geopend van 13:00 22:00 uur en op zaterdag 4 en zondag 5 januari van 10:00 - 18:00 uur. De entreeprijs bedraagt 6,-voor volwassenen, 3,- voor kinderen van 5 tot 12 jaar en 65-plussers. Kinderen onder de 5 jaar hebben gratis toegang.

Noot aan de redactie,