P E R S B E R I C H T

Delft Instruments vergroot belang in Rogan Medical Systems B.V.

Formatie nieuwe divisie Delft Diagnostic Imaging

Rogan Medical Systems
Delft Instruments N.V. maakt bekend dat zij haar belang in Rogan Medical Systems B.V. per 2 januari 2003 heeft uitgebreid van 70% naar 85%. De transactie is in contanten voldaan uit ter beschikking staande middelen.

Rogan Medical Systems of Rogan-Delft zoals de nieuwe naam van de onderneming luidt, ontwikkelt software op het gebied van Picture Archiving & Communications Systems (PACS). Met behulp van deze software kan de afdeling Radiologie van een ziekenhuis een geheel digitale omgeving voor het geproduceerde beeldmateriaal (o.a. röntgenfoto's, CT- en MRI-scanner studies en Ultrasound-beelden) creëren.

Nieuwe divisie Delft Diagnostic Imaging
Met ingang van 1 januari 2003 is een nieuwe Divisie "Delft Diagnostic Imaging" geformeerd, die onderdeel uitmaakt van de Sector "Delft Medical".

Door de bestaande activiteiten op het gebied van "diagnostic imaging" onder te brengen in deze nieuwe divisie wordt meer nadruk gelegd op deze voor Delft Instruments belangrijke groeimarkt. De nieuwe divisie omvat de activiteiten van de medische (PACS) dienstverlener Oldelft Benelux B.V., Rogan-Delft en het voormalige thorax-imaging business segment van Nucletron (radiotherapie), welke laatste activiteit nu geregistreerd is onder de naam "Delft Imaging Systems". De divisie "Delft Diagnostic Imaging" zal worden geleid door de heer Guido Geerts, tot op heden algemeen directeur van Oldelft Benelux B.V. De divisie telt ongeveer 65 medewerkers.

Als onderdeel van de strategie om de diagnostische imaging markt nadrukkelijker te bedienen, werd in augustus 2002 door Delft Instruments voor 40% van het aandelenkapitaal deelgenomen in MTS-Delft, een in Ohio (V.S.) gevestigde medische (PACS) dienstverlener. Deze deelneming is er op gericht om middels de verdere ontwikkeling van MTS-Delft een versnelde toegang tot de Amerikaanse markt te verkrijgen.

Wanneer te zijner tijd Delft Instruments een meerderheidsaandeel in MTS-Delft verwerft, zal deze onderneming eveneens deel uitmaken van de nu geformeerde divisie. Inclusief MTS-Delft zal het aantal medewerkers van de nieuwe divisie op meer dan 100 uitkomen.

Profiel
Delft Instruments N.V., genoteerd aan en opgenomen in de NextEconomy Index van de effectenbeurs Euronext Amsterdam, is de holding van een internationale groep van ondernemingen met circa 1000 medewerkers en een jaaromzet van bijna EUR 200 miljoen. Delft Instruments verkoopt voornamelijk onder eigen regie ontwikkelde en/of vervaardigde hoogwaardige instrumenten, systemen en software voor medische en industriële toepassingen.

Raad van Bestuur Delft Instruments N.V. Delft, 3 januari 2003

Voor nadere informatie : E.H. de Groot, Voorzitter Raad van Bestuur Tel. 015 2601206
E-mail : ehdegroot@delftinstruments.nl

Website Delft Instruments : http://www.delftinstruments.com