Dienstenbond CNV

Principeakkoord CAO Groothandel AGF
03-01-2003

Er is een principeakkoord bereikt voor een CAO Groothandel AGF met een looptijd van 1,5 jaar. De loonsverhoging was als altijd een heikel punt tijdens de CAO-onderhandeling. Dat werd nog eens versterkt door het najaarsakkoord tussen kabinet, werkgevers- en werknemersorganisaties. Het maximum wat wij konden vragen was 2,5% voor het jaar 2003. Het resultaat na onderhandeling komt op 4% over
1,5 jaar, als volgt:

1% per 1 januari 2003;

1,5% per 1 juli 2003;

1,5% per 1 januari 2004.


Om ook voor u in de toekomst een pensioen mogelijk te houden, zal vanaf 1 juli 2003 een werknemerspremie worden ingevoerd. De werkgevers betaalden altijd de gehele premie, die de afgelopen jaren fors verhoogd is. Werkgevers krijgen ook nu weer te maken met een forse verhoging van de premie.

Onderdeel van het akkoord is het nieuwe functiewaarderingssysteem. er zijn twee principe-akkoorden:

Principe-akkoord CAO Groothandel AGF.

Principe-akkoord Nieuw salarisgebouw CAO Groothandel AGF.Beiden horen onlosmakelijk bij elkaar.Wij leggen het geheel met een positief advies voor aan onze leden.

Functiewaardering
Hoewel functiewaardering een moeilijk technisch verhaal is, brengt het toch veel duidelijkheid in de branche. De meeste bestaande functiebenamingen worden aangepast aan nieuw beschreven functies. Iedereen zal in de eerste helft van 2003 opnieuw worden ingedeeld. Dit gebeurt via het ORBA-systeem. Dit is een functiewaarderingssysteem dat in veel andere branches en bedrijven wordt gebruikt en nu dus ook binnen de Groothandel AGF.
Alle functies worden helder en duidelijk beschreven. De werknemer moet ook zelf akkoord gaan met de functiebeschrijving die van toepassing is. Wie het met de indeling niet eens is, kan in beroep gaan of bezwaar aantekenen.

Een uitgebreide folder over de procedure van functiewaardering voor werknemers is zo goed als klaar. Wij sturen deze aan onze leden.

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met bestuurder Richard Leloux.