Korps: Friesland, plaats: Fryslân 3-01-2003
Politieberichten van 02/01 (13.00 uur) t/m 03/01 (07.00 uur)

Leeuwarden: twee mannen aangehouden
Vrijdag rond 03.10 uur werden een 30-jarige man en een 38-jarige man, beiden uit Leeuwarden , aangehouden terzake diefstal van een personenauto. Politiemensen zagen aan de Noorderweg een gestolen personenauto rijden. Na een achtervolging werd het gestolen voertuig aangetroffen in de Roekstraat. De verdachten werden aangehouden in de Merelstraat en werden overgebracht naar politiebureau. De auto is in beslag genomen.

Dokkum: rijden onder invloed
Donderdag rond 13.55 uur werd aan de Rondweg-Noord een 36-jarige automobilist uit Kollum gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de man 1125 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van dertien uren. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Drachten: aanrijding en rijden onder invloed
Donderdag rond 14.30 uur reed op de Postlaan een 44-jarige automobilist uit De Veenhoop tegen twee bomen. De man verklaarde uit te moeten wijken voor een tegenligger, waardoor hij teveel aan de rechterkant van de weg raakte en twee bomen raakte. De man werd gecontroleerd en bleek onder invloed te zijn. Op het bureau blies de man 535 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van vijf uren.

Grou: diefstal personenauto
Tussen dinsdag 09.30 uur en donderdag 16.45 uur werd aan de Stationsweg een personenauto weggenomen. De auto, een rode Peugeot 306, kenteken RX-GF-45, werd gestolen vanaf een parkeerterrein.

Drachten: maan aangehouden
Donderdag rond 18.05 uur werd aan de Nachtegaalstraat een 37-jarige man uit Minnertsga aangehouden terzake winkeldiefstal gevolgd door geweld. De man had rond 16.45 uur bij een winkel aan de Noordkade een pakje shag meegenomen zonder te betalen. Toen de bedrijfsleider van de winkel de verdachte hierop aansprak kreeg de bedrijfsleider een stomp in zijn gezicht en verliet de verdachte het pand.

Noordwolde: aanrijding met letsel
Donderdag rond 17.20 uur raakte aan de Nieuweweg een 7-jarige fietser uit Noordwolde lichtgewond bij een aanrijding met een bromfietser. De bromfietser, een 26-jarige man uit Wilhelminaoord, remde toen hij de fietser in het oog kreeg. Hierdoor gleed de bromfietser onderuit op het gladde wegdek en botste tegen de fietser. De fietser raakte lichtgewond en werd met een ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen gebracht. De fietser had geen verlichting op zijn fiets.

Leeuwarden: vier jongens aangehouden
Donderdag rond 19.50 uur zijn aan de Nieuwestad vier jongens aangehouden terzake openlijke geweldpleging tegen goederen. Een politieman zag dat het groepje enkele spiegels van personenautos had afgetrapt aan de Harlingerstraat. De vier jongens, een 12- jarige jongen uit Amersfoort en drie jongens uit Leeuwarden van 11, 12 en 14 jaar, werden vervolgens aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Op het bureau bleek alleen de jongen uit Amersfoort verantwoordelijk te zijn voor de vernieling.

Ee: rijden onder invloed
Vrijdag rond 02.00 uur werd aan de Humaldawei een 22-jarige automobilist uit Ee gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de man 245 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van een uur.

Leeuwarden: man aangehouden
Donderdag rond 23.10 uur werd aan het Wilhelminaplein een 31-jarige man uit Sneek aangehouden voor inbraak in een personenauto. Een getuige zag de verdachte aan de Zuiderstraat een auto openbreken en tipte vervolgens de polite. De verdachte werd naar het politiebureau in Leeuwarden gebracht.

Leeuwarden: man aangehouden
Vrijdag rond 04.40 uur is een 24-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van inbraak bij een bedrijf aan de Groeneweg. Een getuige zag rond 00.00 uur dat een man voorwerpen in een auto laadde en noteerde het kenteken van de auto. Even later bleek dat er was ingebroken in een bedrijfspand aan de Groeneweg. Later in de nacht kon de verdachte aan de Sportlaan worden aangehouden. De man werd overgebracht naar het politiebureau. Bij het bedrijf werd een computer en een beeldscherm weggenomen.

Bureau communicatie (058) 880 82 72