Politie Gelderland-Midden

Ede e.o, snelheidscontroles
Publicatiedatum: 03-01-2003

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft donderdag een aantal snelheidscontroles gehouden in en rondom Ede. Op de gecontroleerde wegen, die allen buiten de bebouwde kom liggen, geldt een maximumsnelheid van 80 km/u. Uit analyses van verkeersongevallen, die zich eerder op die wegen voordeden, bleek te hoge snelheid een van de voornaamste oorzaken.
Tussen tien 's ochtends en twee uur 's middags werden er op de Rijksweg in Ede in totaal 3090 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Daarvan reden er 46 te hard, met als hoogst genoteerde snelheid 109 km/u.
Op de Valkseweg in Lunteren werden tussen acht uur 's ochtends en half twee 's middags 1220 voertuigen gecontroleerd. Onder 36 overtreders reed een bestuurder met 116 km/u als hoogst genoteerde snelheid de radar voorbij.
De hoogst genoteerde snelheid bij een controle op de Harderwijkerweg in Otterlo bedroeg 105 km/u. van de 1100 gepasseerde voertuigen reden er 32 te hard. De controle werd uitgevoerd tussen drie uur 's middags en negen uur 's avonds.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk, afgelopen wiel veroorzaakt schade
Publicatiedatum: 03-01-2003

Een afgelopen wiel van een auto heeft donderdag schade veroorzaakt aan een tweetal automobilisten op de Barneveldseweg in Nijkerk. Omstreeks vijf uur 's middags werd een 46-jarige automobiliste uit Harskamp verrast door een los rollend wiel over de rijbaan op de Barneveldseweg toen zij van Nijkerk richting Barneveld reed. Haar auto liep blikschade op. Een tegenligger, een 31-jarige man uit Almere, kreeg het wiel vervolgens frontaal op zijn auto en liep daardoor flinke schade op. Het is nog onduidelijk waar het wiel vandaan kwam. Geen van de betrokken automobilisten had het wiel ergens vanaf zien vallen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede, fietser zonder licht aangereden en licht gewond Publicatiedatum: 03-01-2003

Op de Dwarsweg in zijn woonplaats is donderdagavond een 22-jarige fietser uit Ede licht gewond geraakt toen hij door een achteropkomende automobilist werd aangereden. De fietser reed omstreeks vijf uur over de Dwarsweg tussen de Galvanistraat en het spoor. Op dat moment naderde achter hem een 33-jarige automobilist uit Putten. Bij het naderen van een tegenligger week de Puttenaar uit naar rechts, waarbij hij de fietser over het hoofd zag omdat deze kennelijk geen licht voerde. In de daarop volgende aanrijding liep de fietser een hoofdwond op. Hij hoefde echter niet worden opgenomen in het ziekenhuis. De fiets van het slachtoffer werd totaal vernield.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---