Gemeente Rotterdam

B en W- bericht 03 januari 2003

B en W-berichten geven de besluiten van de vergadering van het college van B en W weer. Bij veel besluiten die als formaliteiten zijn aan te merken, is alleen de essentie weergegeven, bij de meer nieuwswaardige besluiten worden ook de achtergronden van het besluit toegelicht.

Financiën

1. (03-01)Het college van B en W heeft de kadernota Bestuurlijke Participaties 2002-2006 vastgesteld. Hierin staat het afwegingskader voor bestuurlijke participaties van de gemeente in stichtingen en gemeenschappelijke regelingen. In deze raadsperiode wil het College alle huidige bestuurlijke participaties volgens dit kader evalueren. In de programmabegroting en rekening zal aan de orde komen de wijze waarop deelnemingen bijdragen aan de uitvoering van de doelstellingen.

2. (03-01) Het college van B en W heeft besloten ten aanzien van een aantal debiteuren over te gaan tot finale kwijting van de restschuld gemeentegarantie.

Stedelijke Ontwikkeling en Beheer

1. (03-01) Het college van B en W stelt de gemeenteraad voor een voorbereidingsbesluit te nemen voor gronden gelegen aan de Bergschenhoekseweg 95. Het voorbereidingsbesluit wordt genomen om de bouw van een voersilo mogelijk te maken van 12 meter hoog en 3 meter doorsnee.

2. (03-01) Het College heeft besloten om overeenkomstig de aanbevelingen van de commissie van advies inzake straatnamen, de nieuwe verbindingsweg tussen Achterpad en de Oude Wal in Hoogvliet, Lokhorsterland te noemen. Deze naam verwijst naar de voormalige ambachtsheerlijkheid die door de polders Nieuw en Oud Engeland werd gevormd.

3. (03-01) Het college van B en W stelt de gemeenteraad voor een voorbereidingsbesluit te nemen om de bouw van 66 ééngezinswoningen, 18 appartementen en bijbehorende bergingen mogelijk te maken. De woningen worden verdeeld over 5 blokken in de Bakkerstraat Huismanstraat en Verboomstraat in Charlois. Het betreffen grotendeels woningen die worden teruggebouwd op een slooplocatie.

4. (03-01) Het college B en W hebben besloten vergunning ex artikel 37 van de Monumentenwet te verlenen voor de sloop van een bouwblok in de Waterloostraat nummers. 170/196. Redenen voor de sloop zijn de slechte fundering van de panden en de wens de stedenbouwkundige infrastructuur ter plaatse te verbeteren door op deze locatie een plein aan te leggen.

5. (03-01) Het college van B en W heeft de beantwoording van de brief van 12 oktober 2002 van de Stichting de Bomenridders vastgesteld. In de brief wordt bezwaar gemaakt tegen het voorstel van de directeur van Woonbron/Maasoevers om een noodwet in te stellen die het bouwen in herstructureringsgebieden zou moeten versnellen. Het college wijst er in de beantwoording op dat inspraak van bewoners altijd blijft bestaan, maar dat het efficiënter inrichten van ruimtelijke ordeningsprocedures tot sneller bouwen zou kunnen leiden en dat procedures zouden kunnen worden versimpeld en een duidelijker plaats zouden kunnen krijgen.

6. (03-01) Het College stelt de Raad voor om een gedeelte van de Fop van Drielstraat in IJsselmonde aan het openbaar verkeer te onttrekken. Het weggedeelte dat 16 parkeerplaatsen omvat, wordt na afronding van de wegonttrekkingsprocedure in erfpacht uitgegeven aan de Vereniging van Eigenaren van het appartementencomplex aan dit deel van de Fop van Drielstraat.