Gemeente Haren


Haren zet sportvrijwilliger in het zonnetje!

Burgemeester A.J. Gerritsen zal op vrijdag 3 januari de sportwaarderingsprijs uitreiken aan de vrijwilliger die in 2002 de meest wezenlijke bijdrage heeft geleverd aan het maatschappelijk sportverkeer in de Gemeente Haren.

De uitreiking vindt omstreeks 17.30 uur plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Haren in de hal van het gemeentehuis.

Sportwaarderingsprijs
De prijs bestaat uit een wisseltrofee, een prachtig kunstwerk van Nelleke Allersma. Als blijvende herinnering ontvangt de winnaar een replica in de vorm van een tekening van het kunstwerk.

Met deze prijs zet de gemeente een traditie voort waarin zij haar waardering uitspreekt voor de vrijwilligers die de sport in Haren mogelijk maken. De laatste jaren is de sportwaarderingsprijs uitgereikt op het Sportgala Haren dat jaarlijks in de voorjaarsvakantie wordt georganiseerd. Door het grote succes van deze sportontmoetingsdag is het uitreiken van de sportwaarderingsprijs langzamerhand ondergesneeuwd. Daarom is besloten de sportwaarderingsprijs dit jaar tijdens de nieuwjaarsreceptie uit te reiken.

Jury
Alle sportverenigingen in onze gemeente zijn aangeschreven om kandidaten te melden voor de sportwaarderingsprijs. Op die manier is een lijst met 7 kandidaten samengesteld. De jury, bestaande uit de heren H. Bekenkamp, sportjournalist; G. Hoendervanger, vervanger voor lid sportraad en oud ambtenaar Sportzaken; en J.E. Fokkens, ambtenaar Sportzaken, was dit jaar unaniem in haar keus.

Haren, 24 december 2002