Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Terneuzen, 2 januari 2003
Broadcast Partners bouwt en beheert zendernetwerk van het Belgische radiostation 4FM

Het Belgische commerciële radiostation 4FM heeft een contract gesloten met Broadcast Partners voor de bouw en beheer van haar zendernetwerk. De kwaliteit van de dienstverlening en de snelheid van uitrol waren de belangrijkste criteria voor 4FM.

Broadcast Partners beheert daarmee de zendernetwerken van beide, landelijke commerciële stations van Vlaanderen, 4FM en Q-Music (sinds september 2001). De bouw van het zendernetwerk van 4FM vindt in een zeer snel tempo plaats. "We hebben in één week acht extra zenders voor 4FM aangezet", zegt Broadcast Partners directeur Steven Hamelink. "In de komende tijd zal dit aantal worden uitgebreid en zal 4FM in het overgrote deel van Vlaanderen te beluisteren zijn."
"De voltooiing van het zenderpark is een mooi eindejaarscadeau voor onze luisteraars," zegt gedelegeerd bestuurder Jan Caerts van 4FM. "Vooral luisteraars in de provincies West-Vlaanderen en Limburg doen hun voordeel met de nieuwe frequenties. Het luistercomfort in die provincies is echt opmerkelijk verbeterd."

4FM is daarmee het zevende landelijke netwerk wat Broadcast Partners uitrolt in de Benelux. Directeur Robert-jan van der Hoeven hierover: "Dus wordt het naar onze mening tijd dat de overige radiostations in Hilversum, die tot nu toe nog geen geen zaken met ons bedrijf doen, ook de voordelen van een moderne netwerkoperator leren kennen. Kortom, nu 3FM nog...”

Eerder nam 4FM al de volgende frequenties in gebruik: Antwerpen 99.2, Genk 88.0, Brugge 89.6, Gent 96.3, Brussel 98.8 en Leuven 99.7. Met het on-air komen van acht extra zenders heeft 4FM haar bereik nu significant uitgebreid:

· Turnhout (95.1 MHz)

· Oostvleteren (101.0 MHz)

· Mechelen (99.0 MHz)

· Beringen (98.4 MHz)

· Aalst (90.0 MHz)

· Tongeren (89.1 MHz)

· Hasselt (99.2 MHz)

· Egem (94.0 MHz).

De volledige frequentielijst van 4FM kan worden geraadpleegd op www.4FM.be.

Over Broadcast Partners

Broadcast Partners werd in 1979 als kennis/consultancybedrijf opgericht. Als onafhankelijke zenderoperator is Broadcast Partners momenteel actief voor vijftien commerciële radiostations in Nederland en België. Dit zijn onder andere Yorin FM, Noordzee FM, Business Nieuws Radio, Radio 10 FM, Radio 538, Q-Music en 4FM. Voor die stations beheert Broadcast Partners ruim negentig zenders. Voorts is Broadcast Partners de initiator en ontwerper van de frequentieplannen, die veel meer frequentieruimte voor commerciële radiostations in Vlaanderen en Nederland hebben opgeleverd. De aandelen van het bedrijf zijn geheel in handen van Robert-jan van der Hoeven en diens zakenpartner Steven Hamelink. Broadcast Partners heeft vestigingen in Hilversum en Terneuzen.

Over 4FM
4FM is een van de twee commerciële radiostations in Vlaanderen met vergunning voor landelijke omroep. Het station richt zich op de doelgroep 25-44 met een Adult Contemporary-format.

---

---

---

---

Noot voor redactie (