Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

CGN Dance Events trekken weer door Nederland

ROTTERDAM - De 'Dance Events' van Color Guard Nederland (CGN), de landelijk wedstrijdorganisatie voor Color Guard groepen, trekken vanaf 4 januari weer door Nederland. De 'Dance Events' zijn wedstrijden voor amateur dansgezelschappen die gebruik maken van materialen en daarmee onder het reglement van Color Guard Nederland vallen.

Color Guard is een combinatie van dans, acrobatiek en topsport. In 7 minuten creeeren de groepen een show in een sporthal met vlaggen, geweren, sabels, decors en veel dans. Het resultaat is actie, emotie en geweldig grote publieksreacties die niet onderdoen voor het Amerikaanse publiek. De amerikanen zijn uitvinders van sport/kunstvorm.

Color Guard Nederland beleefd in 2003 haar grootste seizoen ooit. Met zo'n 30 groepen uit heel Nederland en zelfs Duitsland en Frankrijk is CGN de grootste Color Guard organisatie op het Europese vasteland. In 2003 houdt CGN dan ook 5 nationale voorronden, een eigen kampioenschap en een voorronde voor het Wereld Kampioenschap.

De wedstrijden zijn op de volgende data in de volgende plaatsen:

4 januari - Aalsmeer
18 januari - Breda

1 februari - Emmeloord
15 februari - Den Bosch (voorronde WK)

1 maart - Volendam
15 maart - Hilversum
29 maart - NK Den Bosch

De wedstrijden zijn allen in de avond, behalve die op 15 februari en 29 maart, deze duren de gehele dag.

Percussion
CGN speelde al in op de 'streetdance' trend, maar gaat nu ook in op de trends in de clubs in Nederland. 'Indoor Percussion', een nieuwe wedstrijdvorm vanaf 2003 is een onderlinge wedstrijd voor slagwerkgroepen die de muziek visueel vertalen. In Amerika eveneens razend populair, in Nederland in de kinderschoenen. Op 29 maart is er een eerste poging, vanaf 2004 komen er regulieren wedstrijden.

Internationaal
Aan de wedstrijd op 15 februari in Den Bosch doen groepen uit heel Nederland mee, maar ook ongeveer 15 groepe uit Groot-Brittannie en zelfs uit Indonesie ! Een groep uit Jakarta maakt haar Internationale debuut in Nederland.


---
(einde persbericht)

Wilt u meer informatie of wilt u een wedstrijd bijwonen ? Dat kan ! Neem contact op met Peter Jan de Werk via 010-4125652 of pj.dewerk@colorguard.org Foto's zijn op aanvraag verkrijgbaar !
Kijk ook op onze website www.colorguard.org voor meer informatie.