Partij van de Arbeid

PERSBERICHT

PvdA-voorlichting

Binnenhof 1a

Postbus 20018, 2500 EA Den Haag

Tel 070 - 318 3025/Fax 070 - 318 2800*

Den Haag, 3 januari 2003

Meer rood op straat in maastricht

In januari zijn alle PvdA politici dag in dag uit in het land. In alle steden en dorpen voeren lokale en provinciale politici samen met de andere PvdA leden campagne. Ze zijn vrijwel dagelijks op straat te vinden. Alle kandidaat Tweede Kamerleden, Eerste Kamerleden, Europarlementariers en vele andere PvdA-ers gaan dagelijks met drie bussen het land in om de campagnes in de steden en dorpen te ondersteunen. Zij bezoeken in 17 dagen minstens 50 steden en gaan met de lokale PvdA-ers de straat op onder de titel "Meer Rood op Straat".

Op zaterdag 4 januari 2003 gaat de verkiezingskaravaan naar Maastricht. Vanaf 13.00 uur gaat de karavaan in vier groepen uiteen. Team 1 gaat naar het Atrium, Aureliushof 160. Daar zal een presentatie plaatsvinden van Loen Schroeders, stadsdeelleider, en Bernadette Zinzen, secretaris Buurtplatform. Zij vervolgen de weg naar Ut Pleintsje, een jongerensoos, waar zij spreken met de jongerenraad. Daarop volgend praten zij met jongeren en buurtbewoners van Daalhof.

Team 2 gaat naar de buurt Wyck. De PvdA-ers praten hier met buurtbewoners en ondernemers. Belangrijke punten die aan de orde komen zijn de binnenstadproblematiek en het spoorwegemplacement.

Team 3 gaat in gesprek met de buurtbewoners van Limmel-Nazareth. De thema's waar vooral over gesproken wordt zijn onder meer de renovatie van de oude buurt, de integratie van minderheden in de buurt, grondvervuiling, lightrail en het A2-thema.

Team 4 bezoekt de Moskee aan de St. Lucassingel. Met de moskeebezoekers wordt er gesproken over de integratie van Turken en Marokkanen. Ook dit team zal de buurt in gaan om met de buurtbewoners te praten over hun problemen.

Om 15.30 uur komen deze vier teams weer bij elkaar in de Ster Der Toekomst, Bredestraat 19. Hier gaan de PvdA-ers met de aanwezigen in discussie over de thema's die in de verschillende wijken aan de orde zijn gekomen. Deze punten worden allemaal in het Maastrichts Buurtmanifest opgesteld.

Een aantal PvdA-ers, onder wie de Tweede-Kamerleden Klaas de Vries en Frans Timmermans en gedeputeerde Odile Wolfs, gaan rond 15.00 uur vanaf Het Kripke, Populierenweg 104 te Limmel met de fiets naar Borgharen. De hoge waterstand van de Maas heeft er meerdere malen toe geleid dat een deel van Borgharen onder water heeft gestaan.

Rond 17.00 uur gaat er een groep richting het Vrijthof, het Onze Lieve Vrouwenplein en de Grote Staat om flyers uit te delen aan passanten.



Partij van de Arbeid