Partij van de Arbeid

*PERSBERICHT*

PvdA-tournee Rode Ingenieurs stappen op Rotterdamse tram

Rode Ingenieurs - PvdA Tweede Kamerkandidaten Diederik Samsom, Staf Depla en Jeroen Dijsselbloem, respectievelijk op plaats 9, 27 en 33 op de PvdA-kandidatenlijst


- stappen zaterdag 4 januari op de tram in Rotterdam. Hoe staat het met de vervuiling op de stations? Wat betekent het voor de veiligheid als de conducteurs worden wegbezuinigd door het kabinet Balkenende? Als de wegbereiders van Wouter Bos gaan zij samen met PvdA-woordvoerder Sociale Zaken Jet Bussemaker op onderzoek uit.

Onder het motto: '87 dagen is genoeg, Nederland verdient beter' gaan de Rode Ingenieurs de komende tijd in heel Nederland op zoek naar echte problemen en werkende oplossingen. Dat doen ze niet van achter hun bureau. Voor een scherp beeld van de problemen en voor de invulling van de PvdA-alternatieven gaan ze naar 'de werkvloer', om de ervaringen uit de praktijk van alledag vast te leggen.

De PvdA zet zich in voor: schone en veilige stations zoals de metro op het Centraal Station en Zuidplein; het aanpakken van geluids- en stankoverlast langs stadswegen, zoals bij de Schiekade, de Pleinweg en de A13 door Overschie; een conducteur op elke metro, tram en trein; meer fietsenstallingen bij metrostations; boetes bij overlast van scooters.

De Rode ingenieurs gaan in gesprek met de conducteurs van de RET en met reizigers die zij in heel Rotterdam ontmoeten op straat. In de middag presenteren zij samen met PvdA-lijsttrekker Wouter Bos het bereikbaarheid- en leefbaarheidplan.

PROGRAMMA:

11:00 UUR 'Rood op straat': met reizigers spreken op Rotterdam Centraal Station

11:45 UUR In gesprek met Tramwagenbegeleiders in de Kantine RET, stationsplein

12:30 UUR Rondrijden met de Historische Tram door het centrum. Meerijden kan!

13:00 UUR Wouter Bos en de pers stappen bij Rotterdam Centraal Station in

en rijden ca. 250 meter verder naar een rangeerspoor op het Kruisplein en stoppen daar. In de tram wordt er een persconferentie gegeven, om het bereikbaarheid / leefbaarheidplan van de Partij van de Arbeid te presenteren

13:20 UUR Vertrek naar de Centrum Markt met de Historische Tram

13:30 UUR 'Rood op straat': met bezoekers van de Centrum markt spreken, daarna richting de

Hoogstraat en de 'Koopgoot'

14:45 UUR Met de metro naar winkelcentrum Zuidplein, en daar Canvassen

16.00 UUR Calypso, Mauritsweg 5. Om 16.45 doen de Rode Ingenieurs en Jet

Bussemaker verslag van hun dag.



Met de hulp van een cameraman leggen de rode ingenieurs hun bevindingen en ideeën voor oplossingen vast. Zo zijn zij afgelopen weken o.a. in het uitgaansleven van Tilburg op onderzoek geweest naar discriminatie aan de deur, op een VMBO-school in Utrecht hebben zij ondervonden wat nu daadwerkelijk de problemen zijn van een zwarte school. Zie de website http://www.rodeingenieurs.nl/ voor de verslagen van al onze werkbezoeken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Jeroen Dijsselbloem 06-10094782

Richard Moti, 06 1847 1882
e-mail: info@rodeingenieurs.nl