Digitale Gemeente Houten

Theater groep Het Houten Schellinkje speelt: MAAN EN MUIZENKONING

zondag 8 december 2002 - Bron: Houten Schellinkje

Maan en muizenkoning is een toneelstuk voor kinderen, ouders en grootouders.
Op 4, 5 en 11 januari a.s. vliegen de hagelstenen met spek je om de nek in het allerleukste holst van de nacht.
Theatergroep Het Houten Schellinkje speelt onder regie van Erica Vorderhake de voorstelling De Maan en de Muizenkoning, naar het bekroonde boek Annetje Lie in het holst van de nacht door Imme Dros (gouden penseel 1988).

Het verhaal gaat over Annetje Lie, een meisje van 7 jaar die bij haar oma logeert en niet kan slapen van de wind die langs haar zolderkamer waait. Diep onder haar donsdeken vindt Annetje Lie het holst van de nacht. Ze komt in een duizelingwekkende wereld, waarin alles achter elkaar, door elkaar gaat; de liedjes, de vreemde woorden, vrolijk en bang zijn, ziek en beter zijn, belevenissen met de eigenwijze muizenkoning, de Maan, de Jurkenvrouw, Heintjevaar, de vier zangers, en nog veel meer.....

Een leuke en spannende voorstelling voor kinderen, ouders en grootouders waar veel te zien, horen en lachen valt! Het stuk is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar (jonger ook welkom).

Een mooi gelegenheid ook voor het vieren van een kinderfeestje aan het begin van het jaar. En het is toch harstikke leuk om uw kinderen na afloop op de foto te zetten met Annetje Lie, de Maan, Muizenkoning of andere kleurrijke spelers?

Tot ziens in het allerleukste holst van de nacht!

Speeldata:
4+5 januari Boerderij Nieuwoord, (za: 13.30 en 15.30, zo: 13.30 en 16:00).
8 januari: Wilhelmina Kinderziekenhuis te Utrecht (besloten optreden) 11 januari: Dienstencentrum Lorech, 15.00 uur .

Prijzen & Kaartverkoop:
Prijzen: 4 euro (kinderen), 6 euro (volwassenen) Kaartverkoop: Boekhandel Wijs (winkelcentrum t Rond), Baby- en kinderkleding Pienotti Dienstencentrum Lorech en via www.houten.com/schellinkje

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2002 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).