Korps: Groningen, plaats: Diverse 4-01-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 4 januari 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: vechtpartij
Op de Grote Markt heeft de politie afgelopen nacht een drietal mannen aangehouden die met elkaar in gevecht gingen. De drie kwamen elkaar op de trap van een horecapand tegen, waarbij vermoedelijk sigaretten as op etenswaren van een 21-jarige man uit assen terechtkwam. Dit leidde tot een woordenwisseling, waarbij vervolgens werd geslagen. Na een korte achtervolging op straat kreeg de man uit assen nogmaals enkele rake tikken van de beide andere verdachten, beiden inwoners van Monster. Toen agenten tussen beide kwamen en de Monsters hadden aangehouden, begon de Assenaar zich vervolgens tegen de aangehouden verdachten te keren, waardoor opnieuw een vechtpartij ontstond. Hierop werd ook de Assenaar aangehouden. Alle drie de mannen zijn ter afkoeling ingesloten in een politiecel.

Groningen: rijden zonder rijbewijs, verzekering etc. Op de Griffeweg hield de politie afgelopen nacht een 33-jarige Stadjer aan. De man reed in een auto welke niet verzekerd en niet gekeurd bleek te zijn. Toen de gegevens van de man werden gecontroleerd kon hij ook geen rijbewijs tonen. De auto werd in beslag genomen en de man kreeg enkele forse boetes opgelegd.

Groningen: schennispleger opgepakt
Op de Groningerweg naar Peize werd vrijdagavond een 37-jarige man uit Roden aangehouden. De man bleek zich in het Stadspark schuldig te hebben gemaakt aan schennispleging. Hij toonde tegenover een 20-jarige inwoonster van de stad zijn geslachtdelen. De vrouw waarschuwde daarop de politie, die de man in zijn auto aantrof. De verdachte ging mee naar het bureau, waar tegen hem proces verbaal is opgemaakt.

Groningen: man bedreigt barmedewerkers
Een 26-jarige man uit Groningen is afgelopen nacht op de Grote Markt opgepakt. Hij had als bezoeker van een café de medewerker van het bedrijf bedreigd met een vuurwapen. Ook andere bezoekers werden door de verdachte verbaal bedreigd. Nadat de man de kroeg had verlaten werd hij op straat door de politie aangehouden. Hij bleek niet in het bezit van een wapen. De man is voor de rest van de nacht ingesloten. Hij bleek bovendien al eerder een café verbod te hebben gehad voor de kroeg.

Groningen Lastpak
In een winkel aan de Oude Boteringestraat werd een 37-jarige man uit Eenrum aangehouden. De man gedroeg zich lastig in de zaak en werd vervolgens de toegang geweigerd. Hierop weigerde de man te vertrekken. Ook nadat agenten hem hadden verzocht de zaak uit te gaan weigerde hij dit en verzette hij zich hevig. Na enige tijd met de agenten geworsteld te hebben moest hij toch het onderspit delven. Hij werd meegenomen naar het bureau en ter ontnuchtering ingesloten. Hij had iets teveel gedronken.

Zuidhorn: botsing met boom
Vrijdagavond botste een 31-jarige man uit Marum met zijn auto op de Fanerweg tegen een boom. Onder het rijden wilde het slachtoffer iets van de vloer van de auto oppakken. Hierbij verloor de Marumer de macht over het stuur en kwam hij met de auto tegen een boom tot stilstand. Het slachtoffer moest met onbekend letsel naar een ziekenhuis worden gebracht. De auto was total loss.

Uithuizen: autokrakers gepakt
Op de Aak werden vrijdagnacht een tweetal jongens 16 en 17 jaar oud uit Sneek opgepakt. De beide heren werden door buurtbewoners betrapt toen zij zich bij enkele geparkeerde autos ophielden. In de nabijheid troffen agenten inbrekersgereedschap aan. Nadat de heren waren meegenomen naar het bureau bleek dat ze in het bezit waren van een autosleutel. Een onderzoek in de omgeving leverde een auto op waarin diverse gestolen radios lagen. De jongens zijn voor een nader onderzoek ingesloten.

Stadskanaal: ruit ingegooid
De politie heeft vrijdagnacht op de Overijsselselaan een 23-jarige man uit Oude Pekela aangehouden. De man had de ruiten bij zijn vriendin ingegooid. Eerder op de avond was de verdachte met zijn vriendin door de politie gewaarschuwd toen ze op straat veel kabaal maakten vanwege een onderlinge ruzie. Nadat de rust leek weer gekeerd begon de ruzie tussen beiden opnieuw, waarbij de man de ruiten vernielde. De verdachte is ingesloten.

Groningen: alcohol
Op de Munnikeholm werd door de politie afgelopen nacht een 25-jarige Stadjer aangehouden. De man veroorzaakte een aanrijding met een taxi. Toen agenten de gegevens wilden noteren bleek dat de verdachte had gedronken. Aan het bureau werd vastgesteld dat de man ruim 1.5 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een proces verbaal. *Op de Godlinzerweg in Leermens raakte een 60-jarige inwoner van Almelo de macht over het stuur kwijt. Hij botste vervolgens tegen een boom en kwam in de berm tot stilstand. Bij onderzoek bleek vervolgens dat de man ook teveel gedronken had. De alcoholtest wees uit dat de man ruim
1.7 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kregen een proces verbaal en zijn rijbewijs werd ingenomen. In Winschoten en Schildwolde werden nog eens twee bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed. Beiden bleken ruim 0.5 promille te hebben.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie tel. 0900-8844(lokaal tarief)