Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-01-2003 Persberichten districten stad Utrecht, 11.00 uur

Overval

UTRECHT Vrijdagavond vond omstreeks 20.30 uur een overval plaats op een horecagelegenheid aan de Hasebroekstraat. Twee daders bedreigden het personeel met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en eisten geld. Met hun buit verdwenen zij vervolgens lopend richting de Bakhuizen van de Brinkstraat.

De politie doet onderzoek naar deze overval en roept getuigen die vrijdagavond rond 20.30 uur in de omgeving van de Hasebroekstraat Bakhuizen van de Brinkstraat iets verdachts zagen op zich met de politie in verbinding te stellen (0900-8844).

Snelheidsduivel aangehouden
UTRECHT Zaterdagmorgen zagen surveillerende agenten rond 02.00 uur een automobilist met een snelheid van ruim 160 km per uur op de Amersfoortseweg en Utrechtseweg rijden richting Utrecht. Met behulp van andere politieautos kon de automobilist op de Oude Kerkstraat worden staande gehouden. Bij ademanalyse bleek hij 780 ug/l (1,85 promille) alcohol in het lichaam te hebben. Op last van de officier van justitie is de auto in beslag genomen en zal de bestuurder, een 30-jarige man uit Utrecht, zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Alcoholcontroles
UTRECHT In het kader van de actie Doe nuchter, rij alcoholvrij heeft de politie in de avond/nacht van vrijdag op zaterdag twee grote alcoholcontroles in de stad Utrecht gehouden. Het voltallige handhavingsteam van het Bureau Verkeer onder Controle (23 politiemedewerkers) en twee medewerkers van het Openbaar Ministerie voerden de controles uit die werden gehouden op de aansluiting van de Waterlinieweg met de A28 en de Martin Luther Kinglaan (de stad uitgaand richting Hooggelegen).

Op de Waterlinieweg werden tussen 21.00 en 23.30 uur 286 voertuigen gecontroleerd. Hiervan hadden vier bestuurders te diep in het glaasje gekeken. Het hoogst gemeten promillage bedroeg 460 ug/l (1,10 promille). Een bestuurder had nog een bekeuring te betalen. Hij rekende de 499 euro ter plaatse af.

Op de Martin Luther Kinglaan werden zaterdag tussen 00.45 en 03.00 uur 242 automobilisten gecontroleerd. Hiervan werden er acht aangehouden waarvan het hoogst gemeten promillage 575 ug/l (1,40 promille) bedroeg. Dit betrof een automobilist, een 22-jarige man uit Utrecht, die de controle niet zo zag zitten. Hij keerde in het zicht van de controle zijn auto, veroorzaakte een aanrijding en vluchtte weg richting het centrum. Een motorrijder van de politie achterhaalde de auto waarna hij alsnog kon worden gecontroleerd. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces verbaal opgemaakt voor zijn overtredingen.