Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio, 4-01-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Aanhoudingen na kluiskraak
EMMELOORD Twee mannen van resp. 42 en 43 jaar uit Rotterdam zijn vrijdagavond aangehouden na een kluiskraak in een bedrijfspand aan de Montageweg. Na een melding na de inbraak ging de politie op zoek naar de daders. Aan de hand van het signalement van de auto konden de daders via de Ketelbrug en de A6 worden gevolgd en aangehouden ter hoogte van Almere de Vaart. Beide verdachten zijn na verhoor in verzekering gesteld. Het buitgemaakte geld en het gebruikte gereedschap is in beslag genomen.

Aanhoudingen na verzet
ALMERE In zijn woning aan de Vrijdagstraat is vrijdagmiddag een 19-jarige jongen aangehouden. Hij was die middag staande gehouden bij een Easy Riders controle aan het Pirellipad in Almere Buiten en werd voor een aantal zaken bekeurd. Hij reed verder met zijn brommer, maar kwam terecht bij een andere controlepost aan het Noordeinde, waarna hij er met zijn bromfiets vandoor ging. Na een snelle achtervolging kwam de politie uit bij zijn woning. De jongen wilde echter niet meewerken, waarop zijn 46-jarige vader hem probeerde te ontzetten. Pas nadat een agent pepperspray gebruikte tegen de vader, konden beiden worden meegenomen naar het bureau voor verhoor. De bromfiets is in beslag genomen.

Aanhoudingen na vernieling
EMMELOORD Vier jongens uit Emmeloord (2 van 19, 2 van 20), zijn vrijdagavond aangehouden na vernieling van een ruit van een school aan De Balkan en straatmeubilair bij een supermarkt aan de Europalaan. Bij de komst van de politie na de melding van glasgerinkel renden zeven jongens weg. Vier van hen konden worden aangehouden na een korte achtervolging in een naburige flat en zijn overgebracht naar het bureau voor verhoor.

ALMERE Na een melding van ingegooide ramen bij een uitgaansgelegenheid aan de Houtstraat zijn zaterdagmorgen twee verdachten van 21 en 25 jaar uit Lelystad aangehouden. Beide Lelystedelingen maakten deel uit van een groepje van vijf, dat de toegang was geweigerd. Na de vernielingen reden de twee weg in een auto, maar konden aan de hand van getuigenverklaringen worden aangehouden op de Paralleldreef. De 25-jarige bestuurder bleek onder invloed (hij had een promillage van
1.15) en had nog een boete openstaan. De twee verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

Drugs in beslag genomen
LELYSTAD Een 27-jarige scooterrijder uit Lelystad is vrijdagmiddag aangehouden op het fietspad onder de Larserdreef ter hoogte van de Torenvalkweg. Hij had net een zakje drugs overhandigd aan een andere jongen en bleek bij zijn aanhouding nog meer drugs bij zich te hebben. De verdachte en zijn `klant` zijn overgebracht naar het bureau, waar de drugs in beslag werden genomen ter vernietiging. Het geld dat de verdachte had verdiend aan de drugsverkoop is eveneens in beslag genomen.

Invordering rijbewijs
ALMERE Op de Geldersehoek is zaterdagochtend een 38-jarige automobilist uit Almere aangehouden. Surveillerende agenten zetten de man aan de kant omdat hij al twee maal eerder een verkeersovertreding had begaan. De bestuurder gaf toe dat hij had gedronken; bij controle aan het bureau bleek dat hij een promillage had van 1.65. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Verkeerscontrole
ALMERE Bij een algemene verkeerscontrole op de Gooimeerdijk en de Oosterdreef zijn vrijdag tussen 07.00 uur en 15.00 uur 400 voertuigen gecontroleerd. Daarbij werden 46 processen verbaal uitgedeeld wegens snelheidsovertredingen en 11 voor het niet dragen van de gordel. Drie automobilisten moesten hun rijbewijs inleveren, waaronder een 51-jarige automobilist uit Almere, wegens het overtreden van de maximumsnelheid. De man reed (na correctie) 132 km/u, waar hij maximaal 80km/u mocht rijden. Een 46-jarige automobilist uit Ede (Gelderland) raakte bij de controle eveneens zijn rijbewijs kwijt, omdat hij op de Gooimeerdijk-Oost 140 km/u (135 na correctie) reed.

ALMERE Op de Hospitaalweg is vrijdag tussen 19.00 en 21.15 uur een algemene verkeerscontrole gehouden ter hoogte van het Flevoziekenhuis. In totaal werden 50 voertuigen gecontroleerd en 38 processen verbaal uitgeschreven. Met name voor het niet dragen van de autogordel (24x) en het niet tonen van het rijbewijs (7x). Een automobilist beschikte niet over een rijbewijs. Vijf automobilisten reden met verkeerde verlichting, waaronder mistlichten, terwijl er voldoende zicht was.

Rijden onder invloed
URK Een 19-jarige bromfietser en een 21-jarige snorfietser uit Urk zijn zaterdagnacht aangehouden wegens rijden onder invloed. Beiden reden slingerend over het fietspad langs de Urkerweg richting het centrum. De snorfietser had een promillage van 1.35, de bromfietser had een promillage van 0.95. Beiden kregen een rijverbod van resp. 6 en 4 uren. De snorfietser kreeg een proces verbaal, de bromfietser een boete van 75 euro.