Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 4-01-2003
1e Persbericht van zaterdag 4 januari 2003Eindhoven: Man beroofd
Vrijdagavond om 21.30 uur is in de Kerkstraat in Eindhoven een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt er van verdacht rond 21.00 uur een 55-jarige man in het Anna Frankplantsoen te hebben beroofd van ruim 10 euro. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Vrouw mishandelt man
Zaterdagmorgen om 0.20 uur is in haar woning in Eindhoven een 44-jarige Eindhovense vrouw aangehouden. Ze had kort daarvoor haar man mishandeld met een haakse slijper. De man liep daarbij een snijwond op aan zijn hand. De vrouw is op het politiebureau ingesloten.

Eindhoven: Vechtpartij
Zaterdagmorgen rond 4.00 uur zijn op het Stratumseind vier mannen aangehouden. Ze hadden om nog onbekende reden ruzie gekregen waarbij over en weer geslagen werd. De vier zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. Het gaat om een 19-jarige man uit Waalre en drie Eindhovenaren van 22, 23 en 25 jaar oud.

Helmond:Dodelijk verkeersongeval
Vrijdagavond rond 21.45 uur is de 63-jarige H. Korff uit Deurne overleden na een verkeersongeval op de Wolfsputter Baan in Helmond. Een 21-jarige man uit Someren reed met zijn auto op de Wolfsputter Baan. Hij raakte met zijn auto van de rijbaan, vermoedelijk vanwege een afgebroken inhaalmanoeuvre, waarna hij de controle over zijn auto verloor. De auto begon te tollen en kwam op de rijstrook voor het tegemoetkomende verkeer. Daar volgde een frontale botsing met de auto van het slachtoffer dat uit tegengestelde richting kwam. De bestuurder van die auto verleed ter plaatse. Een 58-jarige vrouw die bij het slachtoffer in de auto zat is met borst- en beenletsel naar het St. Anna ziekenhuis gebracht. De Somerenaar is naar het Catharina ziekenhuis gebracht met borstletsel en een gebroken arm. De politie is op zoek naar getuigen van dit verkeersongeval. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie van Helmond tel. 0900 8844.

Helmond: Diefstal autos
Vrijdagavond tussen 19.30 en 20.00 uur is op de Postelstraat een witte Mercedes 208 D met het kenteken VH-09-HY gestolen.

Vrijdag tussen 17.00 en 20.30 uur is aan het Zuidende een grijze Opel Kadett met het kenteken ZD-69-BG gestolen.

Helmond: Brandstichting
Vrijdagavond rond 22.30 uur brak brand uit in een verenigingsgebouw van een hondenclub aan de Kanaaldijk Noord Oost. De deur van het gebouwtje werd met fors geweld opengebroken. Er zijn vermoedelijk bosmaaiers gestolen. De daders hebben na de diefstal spullen in het gebouwtje in brand gezet. De brandweer heeft de brand geblust.

Helmond: Onder invloed
Zaterdagmorgen om 3.25 uur is op de Steenweg een 41-jarige Helmonder aangehouden. De man zat dronken achter het stuur van zijn auto en reed tegen het verkeer in. Hij weigerde mee te werken aan de blaastest. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Inbraak woning
Vrijdag tussen 14.00 en 23.00 uur is ingebroken in een woning aan het Bogardeind in Geldrop. De dader forceerde aan de achterkant van de woning een raam. De woning werd doorzocht maar de dader heeft niets meegenomen.

Heeze: Onder invloed
Zaterdagmorgen om 2.40 uur is op De Bogenmaker in Heeze een 50-jarige Heezenaar aangehouden. Hij zat dronken achter het stuur van zijn auto. Op het politiebureau blies de man ruim 1,85 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen de man wordt bovendien proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Onder invloed
Zaterdagmorgen om 2.10 uur is op de Houtenhoekweg een 18-jarige man uit Kerkrade aangehouden. Hij was met zijn auto tegen het middengedeelte van de rotonde gereden. De bestuurder had gedronken. Op het politiebureau blies de man tijdens een ademtest 1,15 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.