Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-01-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 12.00 uur

Alcoholcontrole

ABCOUDE De politie heeft zaterdagmorgen rond 04.00 uur een alcoholcontrole gehouden op de Burgemeester des Tombeweg. Alle verkeer dat vanaf de A2 kwam werd gecontroleerd. In totaal werden 615 blaastesten afgenomen. Er werden tien aanhoudingen voor een te hoog alcoholgebruik verricht. Het hoogst gemeten ug/l bedroeg 610 (1,4 promille).

Een van de gecontroleerde automobilisten reageerde verontwaardigd: hij vertelde dat hij op 13 december op dezelfde lokatie ook al door de politie tijdens een alcoholcontrole was gecontroleerd. Toen was de uitslag ook al goed.

Alcohol
WOERDEN Surveillerende politieagenten zagen zaterdagmorgen rond 04.30 uur een automobilist op de Havenstraat rijden waarvan zij vermoedden dat deze teveel had gedronken. De man, een 24-jarige inwoner van Woerden, bleek na ademanalyse op het politiebureau 520 ug/l (1,25 promille) alcohol in het lichaam te hebben. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

BREUKELEN Op de Scheendijk hield de politie zaterdagmorgen rond 03.15 uur een automobilist aan die te snel reed. De man, een 27-jarige inwoner van Breukelen, had bij ademanalyse bovendien 555ug/l (1,4 promille) alcohol in zijn lichaam. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.