Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave zaterdag 4 januari 2003


* DEALER AANGEHOUDEN
Vrijdagmiddag werd op het P.C. Hooftplein een 18-jarige drugsdealer, afkomstig uit Rotterdam, aangehouden. Hij was in het bezit van 27 zakjes cocaïne en 8 zakjes heroïne. De verdovende middelen werden in beslag genomen. De dealer werd overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld. De politie van het district Rotterdam-West hield vrijdagmiddag een actie op het P.C. Hooftplein naar aanleiding van overlastklachten.


* SIGARENZAAK OVERVALLEN
Een nog onbekende man heeft vrijdagmiddag omstreeks kwart voor vier een sigarenzaak aan de Sliedrechtstraat overvallen. De overvaller eiste, terwijl hij zijn hand in zijn zak hield alsof hij daar een vuurwapen had, geld van de eigenaar. De 65-jarige eigenaar wist echter met hulp van een omstander de overvaller de zaak uit te werken. Tijdens de worsteling raakte hij gewond aan zijn hoofd en moest voor behandeling naar het Zuiderziekenhuis.


* UITSLAANDE BRAND
SCHIEDAM -Vrijdagavond omstreeks kwart voor zeven ontstond door nog onbekende oorzaak brand in een woning (vermoedelijk in een slaapkamer) aan de Dr. Wibautsingel. De bewoners konden de woning tijdig verlaten. De bewoners van omliggende woningen, 25 personen werden uit voorzorg geëvacueerd. Zij werden opgevangen op het politiebureau. Vijf bewoners van een naastgelegen woning, drie volwassenen en twee kinderen, werden met ademhalingsproblemen door de GGD overgebracht naar het Schielandziekenhuis. De brandweer, die het alarm grote brand maakte, gaf om 19.14 uur het sein brand meester. De woning waar de brand was ontstaan brandde geheel uit. De overige woningen liepen rook- en roetschade op. Ook voor deze bewoners moest elders onderdak worden geregeld.


* MAN MET VUURWAPEN AANGEHOUDEN
In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks kwart voor één werd op de Randweg een 31-jarige man uit Almere aangehouden. De man was in het bezit van een geladen pistool. De politie van het district Feijenoord-Ridderster controleerde op de Randweg de bestuurder van een personenauto. Tijdens de controle greep de man in zijn broekzak. De politiemensen konden voorkomen dat de man, wat naar later bleek, het pistool trok. Het geladen pistool werd in beslag genomen. De man werd overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld. Op het bureau bleek dat de man ook nog gesignaleerd stond.


* AUTOKRAKER AANGEHOUDEN
In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks één uur werd in de Stadhuisstraat een 42-jarige Rotterdammer aangehouden. Surveillerende politiemensen van het district Rotterdam-Centrum zagen de man lopen, terwijl hij diverse goederen onder zijn jas verborg. Hij had de goederen, onder andere cd's en een headset uit een op de Meent geparkeerd staande auto gestolen. De autokraker werd overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Avonduitgave vrijdag 3 januari 2003

* BRAND IN WONING; MAN GEWOND
Vrijdagmorgen omstreeks half acht ontstond brand in een woning aan de Speerreep. Een 38-jarige bewoner liep hierbij ernstige brandwonden op. De 38-jarige man was op de bank met een brandende sigaret in slaap gevallen. Doordat een rookmelder afging, werd de man wakker en ontdekte de brand. Hierop sleepte hij een vloerkleed, dat vlam had gevat, naar de keuken om deze te blussen. Hierbij liep het slachtoffer ernstige brandwonden op aan zijn hand. Hij werd door GGD vervoerd naar het brandwondencentrum van het Zuiderziekenhuis. De brandweer had de brand snel onder controle.


* BRAND IN WONING
Vrijdagmorgen omstreeks kwart voor tien ontstond door nog onbekende oorzaak, brand in een woning aan de Pleinweg. Een aantal bewoners uit omliggende woningen werd uit voorzorg geëvacueerd. Tevens werden vier katten en een hond uit het brandende huis gehaald en overgebracht naar een dierenkliniek. Een politieman, die rook had ingeademd en een brandweerman, die snijwonden had opgelopen, werden door de GGD naar het Zuiderziekenhuis vervoerd. Nadat de brandweer de brand had geblust, konden de bewoners van de omliggende woningen weer hun huis binnen.


* AANRIJDING MET LETSEL; GETUIGENOPROEP
Op Nieuwsjaarsdag in de vroege ochtend tussen twee uur en half drie, werd op de Lange Hilleweg een 15-jarige jongen uit Zwolle door een tot nu toe onbekend gebleven bestelauto aangereden. De jongen raakte hierbij zwaargewond. Het slachtoffer had even daarvoor een woning, waar hij met zijn moeder op visite was om de jaarwisseling te vieren, verlaten om vuurwerk af te gaan steken. De jongen werd bij het oversteken van de rijbaan aangereden door de bestelbus, waarbij hij enkele meters verder onder een geparkeerd staande auto terecht kwam. De bestuurder van de bestelbus reed, zonder zich te bekommeren om het slachtoffer, na de aanrijding door. De jongen werd later door een voetganger zwaar gewond en buiten bewustzijn aangetroffen. Hij werd met spoed door GGD vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum, waar ernstig hersenletsel werd vastgesteld. Zijn toestand is nog steeds instabiel.
De recherche van het district Feijenoord-Ridderster startte een onderzoek. Zij is op zoek naar mogelijke getuigen of mensen die anderszins informatie kunnen verschaffen over de aanrijding danwel over de bestelbus, die als gevolg van de aanrijding, aan de voorzijde (met name aan/bij de koplampen) beschadigd moet zijn. Getuigen worden verzocht met bovengenoemde recherche contact op te nemen via het telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Copyright © 2002 Politie Rotterdam-Rijnmond - disclaimer