Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 4-01-2003
Persberichten zaterdag 4 januari 2003
Perspiket Ron Reinds 06-52528707

Rijden onder invloed

EMMEN Vannacht werd een 51-jarige autobestuurder uit Erica op de Phileas Foggstraat rijdend aangetroffen. Na controle bleek de man alcohol genuttigd te hebben. De man blies 255 ug/l. Hij kreeg een geldboete van 190 euro.

EMMEN Een 62-jarige Emmenaar werd vannacht op de Ekselerbrink gecontroleerd in zijn auto. Na een blaastest op straat waaruit bleek dat de man teveel alcohol genuttigd had werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar blies de man 535 ug/l. Hij kreeg een rijverbod en een dagvaarding uitgereikt.

Rijden zonder rijbewijs, APK en verzekering

EMMEN Binnen 1 week werd een 19-jarige man uit Uffelte voor de tweede keer bekeurd voor het rijden in zijn auto zonder rijbewijs, APK en verzekering. De man werd afgelopen nacht op de Anserweg in zijn auto aangetroffen. De man werd hiervoor bekeurd en deed vrijwillig afstand van zijn auto die vernietigd zal worden.

Auto-inbraken

EELDE Werd er gisteravond ingebroken in drie op een parkeerplaats op de Hoofdweg geparkeerde personenautos. Door verbreking van een portier van een auto en het inslaan van een ruitje van 2 autos werd de toegang verschaft. Uit geen van de autos werd iets weggenomen.

VRIES Afgelopen nacht is er in 4 autos ingebroken in respectievelijk de Blauwpotskamp en de Boskamp. Door of het slot van een portier te vernielen of de portier te verbuigen werden deze geopend en werden de autoradio-cd-spelers meegenomen.

Winkeldiefstal

ASSEN Bij een supermarkt aan de Bremstraat werd een 36-jarige vrouw betrapt bij het stelen van etenswaren, snoepgoed en wijn ter warde van 36,46 euro. De vrouw had de goederen in een tas gestopt en niet afgerekend bij de kassa. Een oplettend personeelslid ontdekte deze diefstal. De vrouw kreeg een dagvaarding.

Mishandeling

EMMEN Een 31-jarige man uit Emmen deed aangifte van mishandeling gepleegd op nieuwjaarsochtend tussen 02.15 en 02.45 uur. De man fietste over het fietspad van de Hondsrugweg komende uit de richting van het centrum in de richting van de Bargeres. Even voorbij de kruising met de Brinkenweg kwamen hem vijf jongens lopend op het fietspad tegemoet. Toen de man de jongens passeerde, er was voldoende ruimte daarvoor, kreeg hij onverwachts van een van hen een klap op zijn gezicht. Hierdoor kwam de man ten val. De jongens zijn hierna door gelopen. De man is uiteindelijk met veel moeite overeind gekomen en is naar huis gelopen. Na doktersonderzoek bleek dat de man een blauw oog, gebroken schouder en een schaafwond aan zijn knie tengevolge van de mishandeling had opgelopen. De politie zoekt getuigen van deze mishandeling. Deze kunnen zich melden via 0900-8844.

Aanhouding verdachte schietincident Diana

ASSEN Gisteravond heeft een arrestatieteam van politie Rotterdam-Rijnmond een 25-jarige man in die stad aangehouden. De man wordt ervan verdacht op 28 december in discotheek Diana aan de Brinkstraat een bezoeker te hebben neergeschoten met een vuurwapen. De man, zonder vaste woon- en verblijfplaats, kon na samenwerking tussen de recherche van het district Noord van Politie Drenthe en Politie Rotterdam-Rijnmond aangehouden worden. Hij is overgebracht naar Assen en in verzekering gesteld. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag en/of zware mishandeling en het voorhanden hebben van een vuurwapen.