ChristenUnie


Rouvoet daagt CDA uit Zaterdag 4 Januari 2003 - 19:00

ChristenUnie ergert zich aan opmerkingen Bos en Zalm over vrijheid van onderwijs

De ChristenUnie wil de schade die onder paars is aangericht herstellen. André Rouvoet noemt concreet de legalisering van bordelen, het homohuwelijk, de legalisering van euthanasie en het gedogen van drugs. Hij verbaast zich erover dat het CDA deze zaken bestempelt als verworvenheden en niet meer ter discussie wil stellen. Ik daag Jan-Peter Balkenende uit om nu meer ambitie te tonen dan in het afgelopen half jaar en als aanvoerder van veruit de grootste partij in dit land! scherp in te zetten om het in dit land ook in immaterieel, ethisch opzicht, anders en beter te maken, aldus Rouvoet.

In een bomvolle Boogkerk in Amersfoort begon vandaag de verkiezingscampagne van de ChristenUnie. Rouvoet presenteerde zijn collega-lijsttrekkers een uitdaging. GroenLinks probeert om kiezers die teleurgesteld zijn in het sociale profiel van het CDA binnen te halen. Dan moeten christenen volgens Rouvoet hun bijbelse principes laten varen: Ik daag Femke Halsema uit om het groene profiel te verbreden naar een prolife-profiel en op te komen voor alles wat leeft, niet alleen de zeehondjes, maar ook het ongeboren leven. Hij begrijpt niet dat er sprake is van een hype rond de SP: Maar als u af wilt van het christelijk onderwijs, het koningshuis en de NAVO is dat nog niet zon gekke keus.

Een landelijk dagblad typeerde de ChristenUnie als de meest begeerde coalitiegenoot, omdat zowel VVD als PvdA mogelijkheden zien om samen met het CDA en de ChristenUnie een coalitie te vormen. Rouvoet ligt er niet wakker van. Hij wil zoveel mogelijk punten uit zijn programma realiseren en loopt niet weg voor zijn verantwoor-delijkheid, maar maakt een voorbehoud: De keuze is nu aan de kiezer. Als de kiezer wil dat de ChristenUnie meer invloed krijgt op het regeringsbeleid krijgt, is daarvoor een groter mandaat dan vier zetels nodig. Voor Bos en Zalm heeft Rouvoet ook een boodschap: Als het zover komt is de ChristenUnie een lastige klant, want het gaat ons niet om een pluche stoel in vak K, maar het gaat ons om de eer van God en de doorwerking van bijbelse waarden in de samenleving. Hij laakte de opstelling van VVD en PvdA inzake de vrijheid van onderwijs en andere grondrechten: Directe bemoeienis van staatswege met de inhoud van godsdienst, opvoeding, onderwijs en vorming zeg maar een staatspedagogiek en een staatsgodsdienst is onverenigbaar met de grondslagen van onze democratische rechtsstaat.

---