Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV)


Gepubliceerd op 02-12-2002
Sector Bus Categorie Algemeen

De chauffeur van de Toekomst op Tour Business 2003

De eerste zaterdag van het nieuwe jaar is gereserveerd voor de chauffeur van de toekomst: op 4 januari 2003 gaan de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch om 10.00 uur open voor Tour Business 2003. Een enerverend evenement waarin de touringcarchauffeur centraal staat en geĂŻnteresseerden een kijkje kunnen nemen in de wereld van het touringcarvervoer.

Op Tour Business komen alle aspecten aan bod die voor de touringcarchauffeurs van belang zijn, maar ook voor anderen kan het een zeer interessante en leuke dag worden. Tijdens de beurs is te zien op welke bestemmingen de chauffeur rijdt, wat hij allemaal moet weten om zijn vak goed uit te oefenen, hoe zijn werkomgeving eruit ziet, wie zijn klanten zijn en wat hij allemaal moet kunnen.

Zo zullen een paar moderne touringcars klaar staan om te laten zien hoe de werkomgeving van de chauffeur in de nabije toekomst wordt. Om te laten zien hoe behendig een chauffeur moet kunnen sturen, worden er op het buitenterrein chauffeurswedstrijden gehouden en is er in de hal een simulator waarin iedereen zelf kan ervaren hoe het is om in een grote touringcar te rijden. De gezondheid van de chauffeur komt natuurlijk ook aan bod, enkele eenvoudige medische testen, zoals oog- en gehoortesten zullen ter plekke worden uitgevoerd. Ook kan met de fit-test worden bepaald wat het gevolg is van de feestdagen op het lichaam.

Tour Business is voor iedereen vrij toegankelijk. Er is kinderopvang en voor partners is er een partnerprogramma. Tour Business wordt om 15.00 uur muzikaal afgesloten met een optreden van Anita Meyer.