Partij van de Arbeid

PERSBERICHT

PvdA-voorlichting

Binnenhof 1a

Postbus 20018, 2500 EA Den Haag

Tel 070 - 318 3025/Fax 070 - 318 2800*

Den Haag, 19 december 2002

MEER ROOD OP STRAAT IN DEN HAAG

In januari zijn alle PvdA politici dag in dag uit in het land. In alle steden en dorpen voeren lokale en provinciale politici samen met de andere PvdA leden campagne. Ze zijn vrijwel dagelijks op straat te vinden. Alle kandidaat Tweede Kamerleden, Eerste Kamerleden, Europarlementariers en vele andere PvdA-ers gaan dagelijks met drie bussen het land in om de campagnes in de steden en dorpen te ondersteunen. Zij bezoeken in 17 dagen minstens 50 steden en gaan met de lokale PvdA-ers de straat op onder de titel "Meer Rood op Straat".

Zaterdag 4 januari brengt de PvdA-verkiezingskaravaan een bezoek aan Den Haag. Om

13.00 uur gaan alle PvdA-ers naar de MEGASTORES, Van der Kunstraat 123 in Den Haag. De PvdA-ers worden begeleid door een Antilliaanse band. Tijdens dit bezoek gaan de PvdA-ers in gesprek met voorbijgangers.

Vanaf 14.30 uur gaan de PvdA-ers in drie groepen uiteen. De eerste groep gaat naar winkelcentrum Leyweg. De tweede naar het centrum van Den Haag (HEMA, V&D, Bijenkorf). Beide groepen gaan in gesprek met het winkelend publiek. De derde groep gaat met de tram naar Scheveningen. Zij delen flyers uit in de tram.

Om 16.00 uur komen de drie groepen weer samen bij de Hofvijver aan het Buitenhof. De PvdA-ers worden hier al schaatsend begeleid door een dweilorkest. Om 16.45 uur vertrekken de PvdA-ers naar de NS-stations Den Haag Centraal en Hollands Spoor om ook hier flyers uit te delen en met treinreizigers in gesprek te gaan.

Voor de pers is er om 17.00 uur bij de NS-stations een gelegenheid tot het stellen van vragen.