Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

SCHAKERS BEZETTEN CARAVANS

Hengelo, 27 december 2002

Een groep van 64 schakers uit binnen- en buitenland maakt zich in stilte op om begin januari de caravans in de showroom van Jan Krul aan de Oldenzaalsestraat in Hengelo te bezetten. Gelukkig voor Jan Krul is het plan bijtijds uitgelekt zodat hij en zijn personeel klaarstaan om de schaakspelers warm te onthalen. Voor de caravandealer is het inmiddels gesneden koek want al sinds 1996 strijkt het bonte schaakgezelschap net na de jaarwisseling in zijn showroom neer om in die voor een schaakwedstrijd toch wel bijzondere locatie haar toernooipartijen te spelen. Deze snelschaakwedstrijden gaan om het Open Kampioenschap van de Schaakbond Overijssel (SBO). Sponsor Krul heeft het goed voor met de deelnemers aan het toernooi. Hij voorziet ze niet alleen van koffie en thee gedurende die dag, ook heeft Krul er weer voor gezorgd dat de prijzenpot is gevuld met 550 euro's. Na afloop van het toernooi wordt onder de deelnemers ook nog een fleece jack verloot t.w.v. 80 euro. Vorig jaar had Jan Krul nog een verrassing voor de deelnemers. Hij nam namelijk geheel onverwacht, voor iedereen het inschrijfgeld voor zijn rekening. Kortom, een sponsor om zuinig op te zijn.
De unieke locatie immers nergens in Nederland wordt in caravans een schaaktoernooi georganiseerd- trekt niet alleen deelnemers uit de eigen regio, ook andere delen van ons land zijn vertegenwoordigd. Tijdens de wedstrijden is de showroom normaal geopend en gaat de verkoop gewoon door. De in de caravans zittende schakers worden echter niet meegeleverd. De wedstrijden worden gehouden op zaterdag 4 januari in de showroom van Jan Krul Caravans, Oldenzaalsestraat 583 in Hengelo. Aanvang 09:30 uur. De prijsuitreiking is tegen 17:00 uur.

Voor zover er nog plaatsen beschikbaar zijn (maximaal 64 deelnemers) is aanmelding mogelijk bij Henny Bevers, telefoon 074 - 278 39 30 of E-mail h.a.j.m.bevers@ct.utwente.nl.