Circuit Park Zandvoort


Zondag 5 januari: Nieuwjaarsrace

Zondag 5 januari: Nieuwjaarsrace 24 December 2002 - Zondag 5 januari wordt op Circuit Park Zandvoort de Nieuwjaarsrace verreden. Deze derde wedstrijd voor het Winter Endurance Kampioenschap gaat over vier uren en start om twaalf uur. De toegang tot duinen en paddock is gratis. Voor een parkeerplaats op het terrein binnen de poorten van het circuit dient vijf Euro te worden betaald.

In het Winter Endurance Kampioenschap wordt gestreden voor het officieel Nederlands kampioenschap lange-afstand-racen. De serie wordt verreden op de circuits van Zandvoort, Assen en Zolder. Na twee gereden races gaan Henk Zwart en Paulien Zwart met de maximale score van veertig punten aan de leiding, gevolgd met twaalf punten achterstand door Jan Roos en Frank Storm.
Een volledige deelnemerslijst is nog niet voorhanden daar de inschrijving voor de Nieuwjaarsrace pas sluit op de ochtend van het evenement zelf. De verwachting is dat er diverse bekende coureurs uit de nationale raceklassen aan de start verschijnen.

De deelnemende automobielen komen uit in de volgende klassen: toerwagens boven 2000cc, tot 2000cc, Seat Ibiza Tdi en BMW Compact Cars.

Klik hier voor het tijdschema en meer informatie

Zondag 5 januari: Nieuwjaarsrace