Gemeente Breda

Persberichten

02-01-2003

Natuurtuin Wolfslaar op zondag open
De natuurtuin Wolfslaar aan de Charlotte Kuijpersdreef is vanaf 5 januari 2003 iedere zondag van 09.00 17.00 uur voor publiek geopend.

De natuurtuin Wolfslaar
De natuurtuin Wolfslaar maakt deel uit van het Milieu Educatief Centrum (MEC) aan de Wolfslaardreef. De natuurtuin was tot 1998 een deel van de ligweide van zwembad Wolfslaar.
De grootste waterpartij was de roei- of kanovijver. In 1998 zijn drie extra waterpartijen aangelegd en zijn delen ontstaan met voedselrijke en voedselarme grond. Ook zijn hoogteverschillen aangebracht, onder andere door het voormalig restaurant, nu de vleermuiskelder, aan het oog te onttrekken door een dikke laag grond. Deze verscheidenheid aan ondergrond zorgt voor een grote rijkdom aan planten- en diersoorten. Om schade te voorkomen kan de tuin in het voor- of najaar in verband met regenval worden afgesloten. Ook tijdens de paddentrek in het voorjaar is de tuin afgesloten.

Rondleidingen zijn mogelijk
Voor geĂŻnteresseerde wandelaars ligt bij het MEC een folder over de planten- en diersoorten en de inrichting van de tuin. Ook de verschillende cultuurhistorische plekken zijn hierin aangegeven en van informatie voorzien.
Voor groepen is het mogelijk een rondleiding aan te vragen bij het MEC. Meer informatie kan worden verkregen via telefoonnummer (076) 529 44 59.

Breda, 2 januari 2003