Ingezonden persbericht

(Persbericht)
Wine Professional / Amsterdam Gastronomy
Auditorium Amsterdam RAI 5 t/m 9 januari 2003

Wine Professional, het meest toonaangevende evenement op het gebied van kwaliteitswijn en de beste gastronomische producten. De organisatie ligt in handen van The Wine & Food Association en Amsterdam RAI. Deze beurs vindt, gelijktijdig met de Horecava, plaats in het Auditorium van het RAI Congrescentrum van zondag 5 t/m donderdag 9 januari 2003.

Wijnen ontdekken, proeven, vergelijken en combineren met diverse gastronomische producten: dit alles is mogelijk op Wine Professional 2003. Ongeveer 50 leveranciers van wijn en fijne gastronomie laten bezoekers kennis maken met hun assortiment. Maar Wine Professional is meer dan een nieuwe wijnbeurs. Het evenement staat bol van de speciale activiteiten. Bij diverse masterclasses, workshops en debatten kunnen bezoekers hun wijnkennis vergroten. De vakdagen, uitsluitend toegankelijk voor professionals, van Wine Professional vinden gelijktijdig plaats met de Horecava 2003. Daarnaast is er op zondag 5 januari een speciale middag voor consumenten.

Toonaangevende coryfeeën uit binnen- en buitenland Culinair toonaangevende coryfeeën uit binnen- en buitenland delen hun kennis met het publiek. Denk daarbij aan persoonlijkheden als Ron Blaauw (restaurant Ron Blaauw) Jonnie & Thérèse Boer (Restaurant De Librije), Pascal Jalhaij (Restaurant Vermeer), Edwin Kats (Restaurant La Rive) en Robert Kranenborg (Restaurant Vossius). Demonstraties, proeverijen en debatten zorgen voor een interessant en educatief programma op het gebied van wijn en spijs. Diverse wijnproducenten uit het buitenland maken hun opwachting om hun eigen kwaliteitswijnen aan de bezoekers te mogen laten proeven, al dan niet in de vorm van de speciale programmaonderdelen. Bijzonder is dat bezoekers onder de professionele begeleiding van het Nederlands Gilde van Sommeliers een rondleiding over de beurs kunnen krijgen. Voor dit 'Mobiele Proeven', het interactieve onderdeel tussen exposanten en bezoekers van Wine Professional, kan men zich ter plekke opgeven. Om de hoge kwaliteitsnorm te handhaven is het aantal plaatsen per groep beperkt. Verder zijn er vele demonstraties, proeverijen en debatten waar bezoekers hun vakkennis kunnen vergroten. Kortom hét evenement waar professionals elkaar ontmoeten.

Activiteiten niet alleen op de beursvloer
De activiteiten van Wine Professional beperken zich niet alleen tot de beursvloer. Er is ook een aantrekkelijk extra programma op de luxe salonboot "Stan Huygens" van rederij Lovers en 's avonds diverse culinaire programma's bij toonaangevende restaurants als La Rive, Vossius en Vermeer in Amsterdam, waarbij wijnen en spijzen uitvoerig belicht worden.

Wedstrijden en debatten
Wine Professional staat vijf dagen lang bol van de verkiezingen en wedstrijden. Zo wordt de Copa Jerez uitgereikt, de prijs voor de beste sherry-spijscombinatie. Een deskundige jury kiest de 'Dessertwijn 2003'. De Finale van de Nationale Wijntest, een wedstrijd voor teams. Ongeveer twintig teams hebben tijdens voorronden al gestreden om een plek in de finale. Wie meedoet aan de voorrondes van de Graham's Trophy, een individuele wijntest, krijgt praktische proefopgaven en theorievragen. En natuurlijk vindt de finale van de derde Nationale Huiswijncompetitie plaats. Tal van experts op het gebied van gastronomie zullen deelnemen aan boeiende discussies, waaronder het Grote Wijn-Spijs Debat.

Zondag 5 januari Consumentendag
Voor het eerst in de geschiedenis van de Amsterdam RAI is een vakbeurs toegankelijk voor de consument. Op zondag 5 januari, van 12.00 tot 18.00 uur zijn de deuren geopend voor een bezoek met een uiterst attractief programma. Op deze speciale middag vindt o.a. de 21ste Grand Prix Saint Hubert plaats, de ultieme blindproefwedstrijd voor teams. Amateurs en professionals kunnen zich inschrijven voor deze klassieker. De voorronden van de Graham's Trophy, de wijntest voor consument en professional, starten ook op deze dag. Verder zijn er diverse proeverijen, masterclasses en demonstraties met beroemde chefs. Entreekaarten voor deze bijzondere dag zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via TicketService (www.ticketservice.nl, GWK's, grote Postkantoren en VVV's). Hiermee voorkomen bezoekers onnodig lange wachttijden én betaald de consument slechts ¤ 10 per kaart i.p.v. ¤ 25 aan de kassa.

Hoe kunt u Wine Professional bezoeken?

Consument/ particulier:
Zondag 5 januari 2003 van 12:00 - 18:00 uur

· Voorverkoop entreebewijzen à ¤ 10 per kaart (i.p.v. ¤ 25 p.k.) via TicketService Nederland (ticketservice.nl/ GKW's /VVV's/ Grote Postkantoren)
· Met kortingsbon/ voucher diverse media à ¤ 10 per kaart (i.p.v. ¤ 25 p.k.) aan de kassa van het Auditorium van Amsterdam RAI op zondag.
· Op zondag 5 januari aan de kassa van het Auditorium van Amsterdam RAI zonder bovengenoemde bon/ voucher à ¤ 25 per kaart.

Professionals - vakbezoek
Maandag 6 t/m donderdag 9 januari van 11:00 tot 18:00 uur Reserveren toegangsbewijzen: zie proefschrift.nl of horecava.nl

U dient zich aan de kassa te kunnen legitimeren d.m.v. (kopie) uitreksel K.V.K.,/ geldig legitimatiebewijs/ visitekaartje/ of aan kunnen tonen dat u professioneel met wijn werkt.

Professional:
Restaurateur, sommelier, maître, chef, hôtelier, F&B Manager, inkopers, cateraar, ondernemers: b.v. slijter, delicatessenspeciaalzaak, traiteur, wijnspeciaalzaak en overige (wijn) gerelateerde ondernemers.

Avondprogramma's top restaurants Amsterdam (6 t/m 9 januari) Reserveringen alleen via de betrokken restaurants. Toegankelijk voor zowel consument als professional en exposanten.

Meer informatie op www.proefschrift.nl / www.horecava.nl Vragen/ opmerkingen via info@proefschrift.nl

Noot voor de redactie /