Productschap Wijn

Nieuws 23 december 2002

Wine Professional 2003

Nog een paar weken......

W I N E P R O F E S S I O N A L 2 0 0 3 !

Een smaak- en sfeervol begin van 2003!

Nog een paar weken en dan barst het Auditorium van de RAI uit zijn voegen: meer dan 60 exposanten, 40
buitenlandse gasten uit de wereld van wijn en gastronomie, 15 topchefs, bijgestaan door een gastvrij en terzake kundig team van zon 90 personen (leden van het Nederlands Gilde van Sommeliers, medewerkers van de RAI en The Wine & Food Association en leerlingen van de Hotelschool Amsterdam) Zij staan klaar om u van dienst te zijn, het u naar de zin te maken en u bezig te houden tijdens het meest smaak- en sfeervolle begin van 2003 dat u zich als wijnliefhebber en fijnproever maar kan wensen.

Zondag 5 januari voor de consument, maandag 6 t/m donderdag 9 januari voor de professional: wijnhandelaar, chef, sommelier, cateraar, slijter, maître, gastvrouw of heer, kortom iedereen die zich beroepsmatig bezighoudt met wijn en verfijnde gastronomie.

Voor het volledige programmaoverzicht, een lijst met participanten en exposanten, een kortingsbon (voor consumenten) en aanmeldingsmogelijkheden (professionals),

zie: www.proefschrift.nl

Zondag 5 januari - 21ste Grand Prix Saint Hubert, de ultieme blindproefwedstrijd De 21ste Grand Prix Saint Hubert vindt in 2003 plaats op zondag 5 januari, tijdens de consumentendag van de nieuwe vakbeurs Wine Professional, in het Auditorium van de RAI te Amsterdam. De Grand Prix Saint-Hubert is een klassieker onder de wijnevenementen in Nederland. Belgische en Nederlandse amateurs en
professionals, onder wie tal van coryfeeën, schreven zich de afgelopen 20 jaar graag in voor de ultieme
blindproefwedstrijd voor teams. 's Morgens om 10.00 uur begint de inmiddels beroemde blindproefwedstrijd voor teams van drie proevers. Men kan voor de wedstrijd als team inschrijven of als individuele deelnemer. Individuele deelnemers kunnen vóór het begin van de wedstrijd onderling teams vormen. Er worden 10 rode wijnen blind geproefd. Vooraf worden 14 herkomstbenamingen gegeven. Elk team heeft de opdracht de juiste herkomstbenaming te geven aan elk van de te proeven wijnen. Het team dat het hoogste scoort in het adequaat benoemen, ontvangt de fel begeerde
wisselbeker, de Grand Prix Saint-Hubert, en drie gouden dukaten. Daarnaast zijn er geldprijzen voor de tweede en derde plaats van respectievelijk 150 en 75.

Internationale blindproefwedstrijd
9.30 uur ontvangst en inschrijving
10.00 uur aanvang wedstrijd
12.00 uur einde wedstrijd
kosten: 17,= p.p.

De deelnemers aan de Grand Prix Saint-Hubert hebben tegen een gereduceerd tarief toegang tot Wine Professional: 10,= in plaats van 25,= .

Inschrijving is mogelijk door overmaking van het verschuldigde bedrag op bankrekeningnummer 44.66.29.618 (ABN Amro) ten name van Stichting WINE Amsterdam/Antwerpen, met uw naam en adres. Uit organisatorisch oogpunt is het tevens noodzakelijk uw inschrijving telefonisch, per fax of per e-mail te bevestigen. Tel. 020 - 625 12 98 / fax 020 - 624 50 28 / e-mail: winestone@wxs.nl Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor deze klassieker onder de wijnproefwedstrijden.

The Wine & Food Association wenst u prettige feestdagen en een voorspoedig
en gezond 2003!

Copyright © 1996-2002 Productschap Wijn / Wijninformatiecentrum