Korps: Limburg-Zuid, plaats: Lemiers 5-01-2003
Uitslaande brand Rijksweg-Lemiers
Zondag 5 januari 2003 (JK-07.50 uur)

Lemiers: Uitslaande brand
Een felle uitslaande brand in een woning aan de Rijskweg in Lemiers heeft er op zondag 5 januari voor gezorgd dat enkele aangrenzende panden eveneens zwaar beschadigd werden. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Omstreeks 03.35 uur werd een uitslaande brand gemeld in een woning aan de Rijksweg in Lemiers. De woning bleek een kamerverhuurbedrijf te zijn.
Op het moment van de brand verbleven daarin zeven personen. Zes van hen konden op tijd het brandende pand verlaten. Een man kon via een raam middels een brandweerladder gered worden.

Door de felheid van de brand raakten twee aangrenzende panden eveneens in brand.
In een pand was een naai-atelier gevestigd.
Uit het andere pand wisten twee bewoners zich zelf in veiligheid te brengen. Zij konden worden ondergebracht bij familieleden.

De mensen uit het kamerverhuurbedrijf werden overgebracht naar het politiebureau in Vaals en daar opgevangen door onder andere de burgemeester van Vaals.
Via de gemeente zal getracht worden deze mensen elders onder te brengen.

Enkele aan de achterzijde van de brandende woningen aangebouwde andere woningen liepen de nodige rook- en mogelijk waterschade op.

Door de brand moest één rijbaan van de Rijskweg enkele uren worden afgesloten.
Het nablussen zal nog enige tijd in beslag nemen. Hoe groot de schade is, is niet bekend doch kan als aanzienlijk beschouwd worden.

De politie zal een onderzoek instellen naar de mogelijke oorzaak van de brand.